Fitch Türkiye'nin görünümünü düşürdü

Fitch Türkiye'nin görünümünü düşürdü

Fitch Türkiye'nin kredi notunu teyit etti, görünüm negatif

A+A-

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Türkiye'nin 'BBB-' kredi notunu teyit etti ve "durağan" görünümünü "negatif"e çekti.

Fitch değerlendirmesinde, Temmuz ayındaki başarısız darbe girişiminin politik dengeye olan riskleri yükselttiğini belirtti. Otoritelerin darbeye temizlik yaparak cevap verdiğini ve şimdiye kadar şüpheli 70,000 kişinin kamu sektöründen uzaklaştırıldığını hatırlattı. Temizliğin boyutunun ise kapasite ve devamlılıkta belirsizlik oluşturduğunu belirtti. Darbenin arkasındakilerden gelecek potansiyel aksamaların olasılığıyla, güçler ayrılığının net olmadığını söyledi. Darbe karşıtı büyük sayıdaki halk desteğinin ve politik partilerdeki birliğin kırılmaları azaltabileceğini ifade etti.

Politik belirsizliğin ekonomik performansta etkisinin olacağının beklendiği ve ekonomik politikaya risk teşkil ettiğini söyledi.

Fitch Türkiye'nin cari açığının 2016 GSYİH'nın yüzde 4.3 olacağını, 2018 yılı için ise yüzde 6'sı olacağını öngördü.

Fitch'in not açıklamasının ardından Dolar/TL yüzde 0.15 yükselerek 2.9317 seviyesine geldi.

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.