Fitch'ten TCMB ve Berat Albayrak açıklaması

Fitch'ten TCMB ve Berat Albayrak açıklaması

Fitch'ten ekonomi üst yönetiminde yapılan değişiklikler ile ilgili açıklama yaptı

A+A-

Uluslararası Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings tarafından yapılan değerlendirmede, Türkiye Merkez Bankası'nda yaşanan son değişiklikleri ele alma konusunda temel unsurun politika kararları olacağı belirtildi.

Fitch'in değerlendirmesinde Merkez Bankası başkanının değiştirilmesinin bankanın para politikası kredibilitesini arttırma ihtimalini getirdiği, gelecek hafta açıklanacak para politikası kararının bu etki açısından bir ön işaret olacağı yorumunda bulunuldu.

Albayrak'ın istifa kararına dikkat çekildi

Değerlendirmede Merkez Bankası Başkan değişikliğinin ardından Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın da istifa ettiğine dikkat çekilirken gelişmeler arasındaki bağlantının net olmadığına vurgu yapıldı.

Değişikliklerin reform ajandasını güçlendirip güçlendirmeyeceğinin bilinmediğine vurgu yapan Fitch, yatırımcı güveninin ise para politikası konusunda daha hassas olduğunu ifade etti.

Kuruluş ayrıca "TCMB'nin ana politika faizi üzerinden sıkılaştırma adımı atmasının etkisi, daha şeffaf ve daha tahmin edilebilir bir adım olmasının yanı sıra politik baskıdan daha fazla bağımsızlığa işaret edeceği için daha fazla olacaktır. TCMB'nin TL'deki zayıflığa yavaş yanıt vermesi politika sıkılaştırmasının yetersiz kalması riskini yaratır ve daha fazla dış dengesizliğe, piyasa istikrarsızlığına katkı yapar" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.