Fiyat açıklaması yapmayı bırakan EPGİS ihbarcılığa başladı.

Fiyat açıklaması yapmayı bırakan EPGİS ihbarcılığa başladı.

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS), zam haberi yapanlar için suç duyurusunda bulunmaya başladı

A+A-

BORSATEK.COM - Hakkında Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından yapılan suç duyurusu sonrası akaryakıt fiyatlarındaki değişiklikler konusunda açıklama yapmayı bırakan Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS), zam haberi yapanlar için suç duyurusunda bulunmaya başladı.

EPGİS, bugün sosyal medya hesabından "Zorunlu Bilgilendirme" başlığıyla yayımladığı mesajında, bazı sosyal medya hesaplarında motorine zam geleceği bilgisinin yayıldığını ancak bugün için herhangi bir ürüne zam beklentisinin olmadığını belirtti ve bu yönde yayın yapanlar hakkında suç duyurusunda bulunulmasını bekliyoruz açıklamasında bulundu.

ep.png

EPDK SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUŞTU

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, 9 Mart 2022'de akaryakıt fiyatlarında zam yapılacağı ve sonrasında zammın geri çekildiği haberleri üzerine katıldığı bir programda EPGİS'i hedef alan açıklamalarda bulunmuştu. EPGİS'in vatandaşları manipüle ederek akaryakıt istasyonlarına yönlendirdiğini söyleyen Yılmaz, suç duyurusunda bulunacaklarını açıklamıştı.

Suç duyurusu üzerine EPGİS şu açıklamayı yaparak akaryakıt fiyatlarındaki değişimlerle ilgili açıklama yapmayı sonlandırmıştı.

"Bu hafta başında sendikamız aleyhine suç duyurusunda bulunulmuş ve süreç adli makamlara intikal etmiştir. Adli sürecin selameti açısından sosyal medyada üyelerimize ve kamuoyuna fiyat duyurusu faaliyetlerine hafta başından bu yana ara verilmiştir. Kamuoyuna saygılarımızla."

İlgili Haberler