Fiyatlar geriliyor, şimdi altın alınır mı

Fiyatlar geriliyor, şimdi altın alınır mı

Altın fiyatları hızla gerilerken uzmanlar, fiyatların alım için uygun olup olmadığını tartışıyor

A+A-

Altın fiyatları hızla gerilerken uzmanlar, fiyatların alım için uygun olup olmadığını tartışıyor. Deutsche Bank stratejistine göre, altın mevcut seviyesiyle bile olması gereken değerinin yüzde 20-25 üzerinde.

Brexit ve ABD seçimlerinin etkisiyle 1.400 doların üstüne çıkan altının ons fiyatı daha sonra dalgalı yatay harekete başladı. ABD'de faiz artırımına gidileceğine ilişkin artan beklentilerin ve parasal teşviklerin azalmasının etkisiyle, güç kaybeden altın, Salı günü yüzde 3.3 değer kaybederek 2015 yılının Temmuz ayından bu yana görülen en sert düşüşünü gerçekleştirdi. Altın Haziran ayından bu yana ilk kez onz başına 1,300 doların altına geriledi.

Bu noktada altın fiyatlarının alım için uygun olup olmadığı tartışılıyor. Deutsche Bank AG baş küresel stratejisti Binky Chadha bu konuda şöyle bir açıklama yaptı, “Bu daha büyük bir satış dalgasına neden olabilir. Biizim düşüncemize göre altın, değerinin yüzde 20-25 üzerinde”

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.