# Fikret Petrol bono ve tahvil yükümlülükleri için yeniden yapılandırma sürecini başlattı

- Bağlantı: https://www.borsatek.com/fkpet-borclanma-araclari-yeniden-yapilandirma/
- Yayımlanma: 2026-07-27T14:32:25+03:00
- Yazar: Haber Merkezi

Fikret Petrol Ürünleri Pazarlama, ihraç ettiği bono ve tahvillere ilişkin yükümlülüklerin
sürdürülebilir şekilde yerine getirilmesine yönelik değerlendirmeler yapıyor.

Şirket Yönetim Kurulu, 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu’nun 31/A maddesi ile 
II-31/A.1 sayılı Borçlanma Aracı Sahipleri Kurulu Tebliği hükümleri çerçevesinde
borçlanma araçlarının hüküm ve şartlarının değiştirilmesi sürecinin başlatılmasına
karar verdi. Bu kapsamda ilgili tertip borçlanma aracı sahiplerinin oluşturduğu 
Tertip Borçlanma Aracı Sahipleri Kurulu toplantıya çağrılacak.

Süreçte MKK nezdinde tanımlanan faiz oranı, vade ve anapara itfa koşulları ile izahname
ve ihraç belgesinde yer alan diğer asli hüküm ve şartlarda değişiklik yapılması 
değerlendiriliyor. Değişiklikler için ilgili tertibin tedavülde bulunan toplam nominal
bedelinin üçte iki çoğunluğunu temsil eden borçlanma aracı sahiplerinin olumlu oyu
ve Yönetim Kurulu onayı gerekiyor.

Tüm borçlanma aracı sahipleri Tertip BASK toplantılarına katılmaya davet edildi.
Toplantı tarihleri, gündem, katılım ve vekaleten temsil usulüne ilişkin bilgiler
ayrıca duyurulacak.

Süreç, borçlanma aracı sahiplerinin haklarının gözetilmesi, eşit işlem ilkesine 
ve mevzuata uyumun sağlanması ile şirketin mali yükümlülüklerini sürdürülebilir 
şekilde yerine getirebilmesi amacıyla yürütülüyor.

 |  Özel Durum Açıklaması (Genel) |  
 |  Yapılan Açıklama Güncelleme mi? |  Hayır (No) |  
 |  Yapılan Açıklama Düzeltme mi? |  Hayır (No) |  
 |  Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi |  – |  
 |  Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı? |  Hayır (No) |  
 |  Bildirim İçeriği |  
 |  Açıklamalar |  
 |

Kamuoyuna Açıklama

Şirketimizce ihraç edilmiş ve tedavülde bulunan borçlanma araçlarına (bono/tahvil) ilişkin yükümlülüklerin sürdürülebilir şekilde yerine getirilmesine yönelik değerlendirmeler devam etmektedir.

Bu kapsamda, Şirketimiz Yönetim Kurulu tarafından alınan karar doğrultusunda; 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu'nun 31/A maddesi ile II-31/A.1 sayılı Borçlanma Aracı Sahipleri Kurulu Tebliği ("Tebliğ") hükümleri çerçevesinde, borçlanma araçlarının hüküm ve şartlarının değiştirilmesine yönelik sürecin başlatılmasına ve bu amaçla ilgili tertip borçlanma aracı sahiplerinin oluşturduğu Tertip Borçlanma Aracı Sahipleri Kurulu'nun ("Tertip BASK") toplantıya çağrılmasına karar verilmiştir.

Bu süreçte; MKK nezdinde tanımlanan faiz oranı, vade ve anapara itfa koşulları ile izahname ve/veya ihraç belgesinde yer alan borçlanma araçlarına ilişkin diğer asli hüküm ve şartlarda, Tebliğ'in 4. maddesi uyarınca ilgili tertibin tedavülde bulunan toplam nominal bedelinin üçte iki çoğunluğunu temsil eden borçlanma aracı sahiplerinin olumlu oyu ve Yönetim Kurulumuzun onayı dahil olmak üzere, tarafların mutabakatı ve ilgili sermaye piyasası mevzuatı çerçevesinde gerekli onay ve işlemlerin tamamlanmasına bağlı olarak değişiklik yapılması değerlendirilmektedir.

Tüm borçlanma aracı sahiplerimiz, Tebliğ hükümleri çerçevesinde yürütülecek bu sürece ve yapılacak Tertip BASK toplantılarına katılmaya davet edilmektedir. Toplantı tarihleri, gündemi, katılım ve vekaleten temsil usulüne ilişkin hususlar, Tebliğ ve ilgili ihraç belgeleri uyarınca ayrıca duyurulacaktır.

Süreç; borçlanma aracı sahiplerinin haklarının gözetilmesi, eşit işlem ilkesine ve ilgili mevzuata uyumun sağlanması ile Şirketimizin mali yükümlülüklerini sürdürülebilir şekilde yerine getirebilmesi amacıyla yürütülmektedir.

Sürece ilişkin önemli gelişmeler ve alınacak kararlar, ilgili sermaye piyasası mevzuatı çerçevesinde yatırımcıların bilgisine sunulacaktır.

Fikret Petrol Ürünleri ve Pazarlama A.Ş.

  |
