Fransa'da Macron akarkayıt zamlarını geri çekti

Fransa'da Macron akarkayıt zamlarını geri çekti

Fransa Cumhurbaşkanı Macron ülke geneline yayılan protestolar nedeniyle akaryakıt zamlarını geri çekti.

A+A-

Fransa Cumhurbaşkanı Macron ülke geneline yayılan protestolar nedeniyle akaryakıt zamlarını geri çekti. Ancak protestoların devam edebileceği belirtiliyor.

Fransa'da haftalardır devam eden ve giderek ülke geneline yayılan akaryakıt zammı karşıtı "Sarı Yeleklilerin" şiddetli protestoları sonucunda Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un zammı geri çektiği bildirildi. Eşitlik Bakanı Marlene 
Schiappa Cumhurbaşkanı Macron'un zamların 2019 bütçesinin bir parçası olmayacağına karar verdiğini söyledi. Başbakan Edouard Philippe de milletvekillerine, zamların 2019 yılı bütçesinde yer almayacağını ifade etti.

Hükümet daha önce zamların 6 ay askıya alınacağını açıklamıştı. Ancak protestocular bunu yeterli görmemiş, eylemlerini sürdüreceklerini duyurmuşlardı. Protestoların boyutu çarşamba günü sendikalar ve çiftçilerin de eylem hazırlığında olduğu haberi gelince büyümüştü. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.