Fransız dergisine saldırı 10 ölü

Fransız dergisine saldırı 10 ölü

Hz. Muhammed'in karikatürlerini yayınlayan Fransız Charlie Hebdo'nun binasına yapılan saldırıda 10 kişi öldü

A+A-

Hz. Muhammed'in karikatürlerini yayınlayan Fransız Charlie Hebdo'nun binasına yapılan saldırıda 10 kişi öldü
Fransa'da yayınlanan mizah dergisi Charlie Hebdo'ya saldırı düzenlendi. Henüz doğrulanmamış gelen ilk bilgilere göre otomatik silahlarla gerçekleşen saldırıda 10 kişi hayatını kaybetti.

Charlie Hebdo, Hz. Muhammed'in hayatını çizgi roman haline getirmişti.

Hollande açıklama yaptı

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Paris'teki mizah dergisine yapılan saldırıyla ilgili konuştu.

Hollande, olay yerinde yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Teröristler bu dergiye karşı saldırı gerçekleştirmiştir. Daha önce de bir takım saldırılara maruz kaldı. Koruma altındaydı. ama bu korumanın artırılması gerekiyor. Bu ifade özgürlüğüne yönelik bir saldırıdır. Sert bir biçimde duracağız. Ulusal bütünlüğümüzü koruyacağız. Kararlı biçimde davranacağız önümüzdeki günlerde. İlerleyen saatlerde Fransız halkına da sesleneceğim. Çok zorlu bir zamandan geçiyoruz. Bu saldırganların bir an önce yakalanması gerekmekte. Biz özgürlük ülkesiyiz. Dolayısıyla bir takım tehditlerle karşılaşıyoruz. Ama en önemlisi saldırganların bulunması. Kimse saldırıda bu şekilde davranamaz. Kimse bu ülkenin ruhuna zarar veremez. Bugün 11 kişiyi kaybettik. Ve yaralılar da var.”

Etiketler : , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.