Galatasaray Riva için yeniden değerleme yapıyor

Galatasaray Riva için yeniden değerleme yapıyor

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz "Şu an Riva için yeniden değerlenme yapıyoruz" dedi

A+A-

Bugün, Emlak Konut’un Galatasaray ile Riva Projesi'nin devam edeceğini açıklaması ve Florya arsasının kapsam dışı bırakılması karar verildiği duyurulmasından sonra Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz katıldığı TV programında konu ile ilgili soruları yanıtladı.

Cengiz’in konuşmasında öne çıkanlar şöyle;

“Yuvamıza geri döndük”

“Biz Florya’dan elimizde olmayan nedenlerden dolayı fiziken çıkamadık. Yuvamıza geri döndük. Bu Galatasaray camiası için tarihi bir an ve en kısa zamanda yuvamızı tekrar dayayıp döşeyip hizmete sokacağız. Bizim inşaatı özellik Riva’da yapmamızın nedeni sektörün canlandığını göstermek, Türkiye’de son aylarda çekilen krizde inşaat sektörünün uğradığı kayıplar ve zararlar hepimizin malumu. Gelişmekte olan genç nüfusa sahip ülkemizin gelişmesi için inşaat sektörü çok önemli. İnşaat sektörü aynı zamanda diğer sektörlerin gelişimi için de çok önemli. Burada son 2- 3 aydır faizlerin düşmesi ile oluşan olumlu hava talepte bir artışa yol açtı. Riva için şu anda yeniden değerlendirme de yapıyoruz. Riva İstanbul’un sayfiye ve kalıcı bir şehri çünkü Kuzey Otoyolu’da bitti. İstanbul Havalimanı’na da çok yakın ve kaya kütlesinin üzerinde yer alıyor. Aynı zamanda güvenli buradan olanağı olanların konut almasını dilerim…”

“Krediyi 5 yılda ödeyeceğiz”

120 milyon TL’nin proje kapsamında Galatasaray tarafından kullanılacağını söyleyen Cengiz,  kredi kullanıldığını ve en uygun şekilde 5 yılda ödeyeceklerini de söyledi.

Cengiz ayrıca, Riva’dan gelen paranın önden 388 milyonunun kullanıldığını söyleyerek “ 508 milyonunu kırdırdık. Florya içinde ödediğimiz para da bu kırdırılan para. 508 milyon bir önceki yönetim tarafından kırdırıldı. Onun 360 milyon TL si nakit olarak kırdırıldı. Buradan Florya’nın payına düşen 120 milyon TL’yi aldığımızı tekrar faizi ile ödüyoruz” dedi.

2020 yılında Galatasaray’ın borçlarını ödemek için “Biz özellikle küçülerek değil, israfı azaltarak büyümeyi hedefledik” diye belirten Cengiz, “ 5 yıl üst üstte 50 milyon Euro zarar eden Sportif A.Ş’ yi kâra geçirdik. İkinci hedefimiz kulübü de kara geçirmek.2 yıl dayanabilirsek sanırım kulüp de kara geçecek” diye ekledi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.