Galatasaray'a ağır ceza kapıda

Galatasaray'a ağır ceza kapıda

Galatasaray için ceza ihtimalinin ağır bastığı UEFA Finansal Fair Play toplantısı sona erdi. Başkan Dursun Özbek toplantı sonrası açıklamada yaptı

A+A-

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, İsviçre'nin Nyon şehrindeki genel merkez binasına giriş yaptığı esnada bir açıklama yapmamıştı. Sarı-kırmızılı kulübü, UEFA ile yapacağı toplantıda dünyaca ünlü avukat Dupont temsil etti.

Başkan Dursun Özbek'in yanında başkan yardımcısı Eşref Alaçayır, genel sekreter Fatih İşbecer, yönetim kurulu üyesi Ural Aküzüm ile mali işler müdürü Sedef Hacısalihoğlu da hazır bulundu.

Yazılı raporu gönderen Özbek ve ekibinin sözlü savunmadaki konu başlıkları ise şöyle oldu:

1- Burak Yılmaz transferi

UEFA’dan gelen mektubun ardından tek bir transfer dahi yapılmadı. Üstelik, takımın en önemli golcüsü Burak Yılmaz’ın transferine izin verildi ve uzun vadede 25 milyon Euro’ya yakın kâr elde edildi.

2-Bileklikten 10 milyon

Kulübe kaynak yaratma konusunda gerçekleşen ilk proje olan bileklik satışı amacına ulaştı. Kısa sürede 1 milyon adet satış ve 10 milyon Lira’lık gelir sağlandı.

3-Zarar değil kâr var!

Arena’nın yanına yapılacak salonun isim hakkı için 10 yıllık anlaşma yapıldı. Buradan 50 milyon Dolar gelecek, 35 milyonu inşaat için kullanılacak, 15 milyon kasaya girecek. Hedef 31 Mayıs itibariyle tarihte ilk kez kâra geçmek.

4-Otel projesi bitiyor

Kulübe her yıl en az 6 milyon Dolar kazandıracak olan Mecidiyeköy’deki otelin inşaatı tamamlanmak üzere. Bir sonraki bilançoya bu otelden gelecek kâr da eklenecek. Bununla birlikte birçok sponsorluk anlaşması devrede.

5-Yeterli süre verilmedi

UEFA mektubu Mayıs ayı yerine Ocak ayında geldi. Eğer biraz daha zaman verilseydi, tüm projeler yetişecek ve çok daha iyi bir tablo sunulacaktı. Ancak ceza gelse bile yönetim aynı şekilde tasaruuf yapmaya devam edecek.

6-Ceza ağır darbe olur

Mevcut yönetim göreve geldiğinden beri zararı azaltmak için çabalıyor. Şimdi verilecek ağır bir ceza, bu çalışmalara maddi ve manevi darbe vuracak.

7- Türkiye'nin zor anları

Türkiye ülke olarak zor bir dönemden geçiyor. Terör saldırıları ve dış politikadaki krizler hem piyasaya hem dövize darbe vurdu. Kur farkı nedeniyle mevcut borçlar bir anda katlandı. Riva projesiyle uzun vadedeki borçlar azalacak.

Dupont para almıyor

Ünlü avukat Jean Louis Dupont, görüşmelerin Galatasaray aleyhine sonuçlanması durumunda Sarı-Kırmızılı kulüpten para almayacak. Bu tavır, yönetimin daha da güven tazelemesini sağladı.

Şimdi ne olacak?

UEFA Finansal Fair-Play komitesi tarafından, UEFA Hukuk Kurulu’na sevk edilen Galatasaray’ın dosyası, bugünkü savunmanın ardından son kez incelenecek. UEFA’nın en geç cuma günü bir karar vermesi bekleniyor. Galatasaray Yönetimi, en azından kendilerine ek süre verilmesini ve kulüpteki iyileşmenin göz önüne alınmasını talep ediyor.

Özbek: Ceza beklemiyoruz

Galatasaray Dursun Özbek toplantı sonrası NTVSPOR canlı yayınında açıklamalarda bulundu. Dursun Özbek'in açıklamaları şu şekilde;

"Daha evvel biz daha önce geçmiş yıllarla ilgili bilgileri aktarmak için gelmiştik. Buradaki hakimler kuruluna tekrar bilgi verdik. Neden bunlar oluştu ne yapılması gerekiyor diye. Burada Galatasaray'n savunması son derece net görüşler üzerinde duruyor., Hakimler kurulunun vereceği bir karar bu.

Burada iki etap olduğunu dikkatlerden kaçırmayalım. Galatasaray'ın çok önemli bir marka olduğu vurgulandı. Bütün bu ortaya koyduğumuz düşünceleri yorumlayacaklarını düşünüyorum. Bir hafta içerisinde karar verecekler. Buradan olayı CAS'a taşımak mümkün ama umarım buna gerek kalmaz.

'Henüz ceza kesin değil'

1 yıllık ceza aldığımız henüz doğru değil. Buraya geliş sebebimiz bu. Galatasaray'ın ceza almaması gerektiğini anlattık. Durumumuz Galatasaray'ın ceza almamasını gerektiriyor. İki tarafın da birbirini anladığı bir toplantı gerçekleşti. İyi bir netice bekliyoruz.

İki ayaklı bir durum olduğunu unutmamalıyız. CAS yolu da var. Benim şahsi kanaatim ceza almamamız gerektiği yönünde. UEFA'nın teklif ettiği ceza en ağırı. Biz bunu kabul etmedik.

Son derece ilgiyle dinlediler. Tek bilek tek yürek kampanyasını da anlattık. Hepimizin bileğinde vardı zaten. Galatasaray'ın mali durumunun başa baş gelmesi konusunda kendilerini çok detaylı bilgilendirdik.

'Bir hafta içerisinde'

Karar bir hafta içerisinde belli olacak. Henüz ceza almadık. Buraya gelmemizin sebebi UEFA'yı ceza almamamız konusunda ikna etmeye çalışmak.

++ LAZIO-GALATASARAY MAÇI HANGİ KANALDA

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.