Galatasaray'ın yeni teknik direktörü belli oldu

Galatasaray'ın yeni teknik direktörü belli oldu

Galatasaray'ın teknik direktörü Manchester City Menajeri Pep Guardiola'nın eski yardımcısı Domenec Torrent oldu.

A+A-

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, düzenlediği basın toplantısında Domenec Torrent'i ilk olarak Fatih Terim'in yardımcısı olarak düşündüklerini ancak daha sonra teknik direktörlük için anlaştıklarını söyledi.

BBC Türkçe'nin haberine göre Burak Elmas, "Domenec Torrent ile yardımcılık için görüştük ancak gelişmeler sonrasında teknik direktörlük için anlaştık" ifadelerini kullandı.

59 yaşındaki İspanya doğumlu Domenec Torrent, teknik adamlık kariyerine 2007 yılında Barcelona B takımında başladı. Torrent, Barcelona B takımının ardından, Barcelona A takımı, Bayern Münih, Manchester City'de Pep Guardiola'nın yardımcılığını yaptı. 

İsmi ilk olarak Terim'in yardımcılığı için geçti

Domenec Torrent'in ismi Galatasaray'da ilk olarak geçtiğimiz hafta Fatih Terim'in yardımcılığı için geçti.

Galatasaray yöneticisi Işıtan Gün, 5 Ocak'ta Spor Gecesi Digital isimli YouTube kanalına yaptığı açıklamada "Guardiola'nın yardımcısı ile kulüp başkanı Burak Elmas'la birlikte görüştüklerini" söyledi.

Gün, görüşmenin amacının teknik ekibi güçlendirmek olduğunu ve Torrent'in Galatasaray'ın "yardımcılık" teklifini kabul ettiğini, son kararı ise Başkan Elmas'ın vereceğini belirtti.

Fatih Terim, Galatasaray'ın Cumartesi günü 1-0 kaybettiği Giresunspor maçı sonrası Torrent ile yapılan görüşmelere ilişkin soruya, "Benim haberim yok" yanıtını verdi.

Pazartesi günü Galatasaray'da Fatih Terim dönemi sona erdi.

Gelinen noktada Torrent, Terim'den boşalan teknik direktörlük koltuğu için en güçlü aday olarak gösteriliyor.

'Futbolu Pep'le benzer görüyorum'

ABD ve İngiltere'de yayın yapan spor sitesi The Athletic'in Manchester City Muhabiri Sam Lee, BBC Türkçe'ye Torrent'in futbol kimliğini anlattı.

Torrent'in kariyerine artık yardımcı antrenörlük yerine teknik direktör olarak devam etme kararı aldığını söyleyen Lee'ye göre, Torrent başından beri Pep Guardiola ile aynı futbol fikirlerine sahip.

Nitekim Torrent de Haziran 2020'de Athletic'e verdiği röportajda, "Taktik konusunda yüzde 90-95 anlaştık çünkü futbolu Pep'le çok ama çok benzer görüyorum" ifadelerini kullandı.

O röportajda Lee'nin sorularını yanıtlayan Torrent, "Tarzımız oldukça yakın: Oyunu daima geriden başlatırız, hızlı geçiş oyunu oynarız. Pep'e katılmadan önce de buna inandım. Pep'ten önce 15 yıl antrenörlük yaptım. Fikrim onunla birlikte daha da güçlendi çünkü ondan çok şey öğrendim" demişti.

2018 yılında Manchester City'den ayrılan Torrent, ABD'de New York City, Brezilya'da da Flamengo'yu çalıştırdı. Kasım 2020'de Flamengo'dan ayrılan Torrent, o tarihten bu yana herhangi bir takımda görev almadı.

İlgili Haberler