Garanti 1 milyar dolarlık sendikasyonu tamamladı

Garanti 1 milyar dolarlık sendikasyonu tamamladı

Garanti Bankası, yurtdışı borçlanma programı çerçevesinde 2018  yılının Mayıs ayında uluslararası piyasalardan sağladığı sendikasyon  kredisini yeniledi.

A+A-

Garanti Bankası, yurtdışı borçlanma programı çerçevesinde 2018  yılının Mayıs ayında uluslararası piyasalardan sağladığı sendikasyon  kredisini yeniledi.

367 gün vadeli, EUR ve USD olmak üzere iki  dilimden oluşan ve Garanti’nin 600 milyon Amerikan Doları hedefiyle  çıktığı sendikasyon kredisine, yabancı bankaların gösterdiği yoğun  ilgi sonucunda, hedefin yaklaşık yüzde 67 daha fazlasına karşılık  gelen 1 milyar Amerikan Doları tutarında talep geldi.

Bankanın sene  başından bu yana Avrupa, Orta Doğu ve Uzak Doğu’da gerçekleştirdiği  temas ve ziyaretlerin de olumlu katkısıyla gelen yüksek talebe bağlı  olarak işlem tutarı toplam 783.800.000 USD olurken  408.750.000 EUR ve 326.000.000 USD tutarında 2 dilimden oluşan krediye 18 ülkeden 35  banka katıldı. Üstelik gelen talebin niteliği de niceliği kadar yüksek  oldu.

Bir süredir işlemlerde yer almayan bankalar ile işleme daha önce  katılmamış bankaların desteğiyle, işlemin yaklaşık dörtte biri sadece  yeni katılımlardan oluştu. Dış ticaretin finansmanı amaçlı  kullanılacak kredinin toplam maaliyeti Libor artı %2,50 ve Euribor  artı %2,40 olarak gerçekleşti.

Yenilenen sendikasyon kredisiyle ilgili bilgi veren Garanti Bankası Genel Müdürü Fuat Erbil, “Garanti, uluslararası bankaların ve  yatırımcıların Türkiye'de çalışmak isteyeceği ilk banka olma vizyonu  doğrultusunda  güçlü muhabir banka ağı, deneyimli ekibi ve iş yaratma  kabiliyetindeki başarısıyla sektördeki öncü konumunun altını bir kez  daha çizdi.

Bankamızın alternatif fonlama kanallarından yaratmış  olduğu kaynaklarla beraber, sendikasyon kredisinin yenilenmesi ve  özellikle işlem için hedeflenen tutarın oldukça üzerinde talep  geldiğini görmekten memnuniyet duyuyoruz. Üstelik daha önce  sendikasyon işlemlerimizde yer almayan ancak bu işlemimize katılım  sağlayan Çin, Katar ve İspanya gibi çeşitli ülke bankaları ile muhabir  banka yelpazemiz daha da genişletilmiştir.

Bu işlem, uluslararası  piyasaların Türk bankacılık sektörüne güvenini ve Garanti'nin yurtdışı  finansman piyasasındaki sürdürülebilir fonlama yaratma gücünü bir kez  daha kanıtlamıştır.” dedi.  

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.