Garanti BBVA, Çin'den kredi sağladı

Garanti BBVA, Çin'den kredi sağladı

Garanti BBVA, Çin Eximbank’tan 300 milyon dolar kredi sağladı

A+A-

Garanti BBVA, Çin Eximbank’tan 300 milyon dolar tutarında 3 yıl  vadeli kredi sağladı. İki banka arasındaki anlaşma kapsamında sağlanan  kredi Türk firmalarının Çin’den yapacakları ithalatların finansmanında  kullanılacak. Dış ticarette müşterilerinin çözüm ortağı olarak hareket  eden Garanti BBVA, uluslararası anlaşmalarla dış ticaretin  finansmanında müşterilerine farklı çözümler sunuyor. Garanti BBVA,  gerçekleştirdiği bu anlaşmayla Çin bankalarıyla süregelen güçlü  ilişkilerini pekiştirmeye devam etti.

Konuyla ilgili bilgi veren Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ,  “Garanti BBVA, bu kredi anlaşmasıyla Çin işlemlerindeki üstünlüğünü  bir kez daha ortaya koydu. Çin Eximbank ile uzun yıllara dayanan güçlü  bir ilişkimiz var. 2016’da imzaladığımız sözleşmeden sonra Çin

Eximbank ile tekrar yüksek tutarlı bir krediye imza atmaktan mutluluk  duyuyoruz. Bu anlaşma uluslararası piyasalarda bankamıza duyulan güçlü  güvenin de bir göstergesi. Çin’de temsilcilik açan Türkiye’den ilk  banka olarak Çin ile ilgili ciddi bir bilgi birikimimiz var. Çin ile  işlem yapan firmaların Garanti’nin bu uzmanlığından faydalanmasını  isteriz. Güçlü yurtdışı bağlantılarımızla dış ticaretin finansmanı  konusunda müşterilerimize yeni çözümler sunmaya devam edeceğiz.” dedi. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.