Garanti BBVA Nisan'da şirketlerin kredi talebine artış bekliyor

Garanti BBVA Nisan'da şirketlerin kredi talebine artış bekliyor

Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ, Nisan itibarıyla  şirketlerin kredi talebine artış beklediğini söyledi.

A+A-

 

Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ, Nisan itibarıyla  şirketlerin kredi talebine artış beklediğini söyledi.

Baştuğ Ekonomist Dergisi'ne verdiği ve derginin twitter hesabından  paylaşılan röportajında, "Ülkece birlik olma, neler yapabiliriz  noktasına  odaklanmalıyız. Hizmetlerimizde en ufak aksama yok. Tüm sektör iyi bir  sınav veriyor." dedi.

Baştuğ şunları söyledi:

"Türkiye büyümesi çok iyi gidiyordu kredi talebi de çok iyiydi ama  mart ortası itibarıyla yeni döneme girildi. Şirketler likit kalmak  için finansmana ihtiyaç duyacak. Kurumsal şirketler buna kolay  ulaşıyor. KOBİ’lerin de ihtiyaçları olacak.

Nisan itibarıyla şirketlerin kredi talebine artış bekliyorum.
Burada hesabı doğru yapmak gerekiyor. Gereksiz likitide de sorun.

Bireysel tarafta kredilerde yüzde 50’nin üzerinde, kredi kartı  harcamalarda yüzde 30 düşüş var.

Bu dönemde dolar en fazla talep gören enstrüman oldu. Ama bütün  dünyanın gittiği trend bu. TL’den çıkış oldu. Borsada satışlar oldu. Mevduattaki gidişat ise aynı.

Bankacılık sektörü bu gibi krizleri çok gördü o yüzden çok iyi  yöneteceğimizi düşünüyorum. Dijitalleşmeye yaptığımız yatırımların  etkisini çok iyi gördük. Ama bu dönemde önemli olan sağlık. O yüzden  banka personeline hedef koymayı bıraktık.

Bu dönemde temassız işlemlerin yapılabilmesi için projeler  yapıyoruz. QR ile para çekme yüzde 20 oranına geldi.

Servis modelimizde değişikliğe gitmiştik. Tüm ekipler, tabletten  işlemleri yapabiliyor. Biz bunu 2017’de dijitalleşme için yapmıştık  ama bu dönemde satış gücümüz hale geldi.

Bu dönemde kesintisiz hizmet verebildik bundan sonraki süreçte  dijitalleşme daha da artacak. Tüm sektörler müşterileri ikna etmek  için bunu sunmak zorunda.

En kritik konulardan biri banka bilanço yönetimi. Sermayeyi nasıl  en iyi yönetiriz şeklinde stres testleri yapıyoruz. Sürecin sonrasına  da hazırlık yapıyoruz. Bu süreçte kesinlikle ekonomik istismar  yapmayacağız.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.