Gazeteci Bülent Mumay gözaltına alındı

Gazeteci Bülent Mumay gözaltına alındı

Hürriyet gazetesinin eski Dijital Medya Grup Koordinatörü, gazeteci Bülent Mumay sabah ifade için savcılıkta olacağını duyurmasının ardından gece saatlerinde gözaltına alındı

A+A-

Hürriyet gazetesinin eski Dijital Medya Grup Koordinatörü, gazeteci Bülent Mumay sabah ifade için savcılıkta olacağını duyurmasının ardından gece saatlerinde gözaltına alındı. Mumay hakkında gözaltı kararı olduğu belirtilen 42 gazeteciden biriydi.

Mumay hem sosyal medyada destek bulmuş , hem de sadece meslek örgütüne üye olduğunu belirttiği açıklamasıyla ses getirmişti.

BBC Türkçe'ye açıklama yapan Bülent Mumay, adının gözaltını listesinde olduğunu arkadaşlarından öğrendiğini belirtmişti.

Polisin daha önce bulunduğu bir adrese gittiğini ve bundan haberi olduğunu belirten Mumay, henüz ne ile suçlandığını bilmiediğini söylemişti.

Mumay, "Kaçma gibi bir ihtimal yok. Yarın savcılığa gideceğim. Alnım açık, içim rahat" demişti. Gözaltı kararının ise "çok ağır geldiğini, ama şaşırtmadığını" belirtmişti.

"Siyasetçiler konuşmadan önce de yazdım: darbeye hayır"

Mumay ayrıca, "Daha önce Ergenekon davasında olmuştu. Herkese Ergenekoncu dediler, suçlularla suçsuzları bir araya karıştırdılar. Gazeteci arkadaşlarımızı tutukladılar. Bugün de yapmaya çalıştıkları şey darbenin yakınında durduklarını iddia ettikleri cemaatçilerin yanına benim gibi işini yapmaya çalışan kendini, durduğu yeri muhalif olarak tanımlayan birini oraya eklemleyerek bilgi kirliliği yapmaya çalışıyorlar" demişti.

Geçen seçimlerde yönetimine aday olduğu Türkiye Gazeteciler Cemiyeti kartını Twitter hesabında paylaşan Mumay, bunu da "o bilgi kirliliğine izin vermemek ve zemin hazırlamamak için beni cemaat ve cemiyetçi olmakla suçladıkları için; üye olduğum tek cemiyetin mesleğimi yaptığım Türkiye Gazeteciler Cemiyeti olduğunun altını çizmeye çalıştım" diyerek açıklamıştı.

Darbe girişimi ile ilgili tutumunun en başından beri aynı olduğunu söyleyen Mumay, "Darbe ile ilgili ne düşündüğümü, Başbakan Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan televizyona bağlanmadan önce, uçakların sesini ilk duyduğumda yazdım. Darbe ile ilgili yazdıklarım çok net. Darbeye hayır. Onlarca twitim var. Darbe olduğu anlaşılmadan bile önce, bu ülkenin liderleri kuşatma altındayız, konuşamıyoruz, bir kalkışma var demeden önce darbeye çok net karşı çıkmıştım. Dünya görüşüm de, durduğum yer de böyle bir şeyi onaylamama izin vermez" demişti.

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.