Gazetecileri haber kaynaklarıyla buluşturan site

Gazetecileri haber kaynaklarıyla buluşturan site

Gazetecileri dijital ortamda başta PR ajansları ve finans uzmanları olmak üzere haber kaynaklarıyla buluşturan internet sitesi HabereKaynak.com yayına başladı

A+A-

Gazetecileri dijital ortamda başta PR ajansları ve finans uzmanları olmak üzere haber kaynaklarıyla buluşturan internet sitesi HabereKaynak.com, 1 Kasım'da hizmete girdi. Uzmanlar siteye ücretsiz üye olabiliyor.

Gazeteciler, HabereKaynak.com'da yer alan form aracılığıyla başta PR ajansları olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanındaki haber kaynaklarına, aradıkları bilgiyi duyuruyorlar. HabereKaynak.com veritabanında yer alan uzmanlar ve PR ajansları da, gazetecinin talep ettiği konularında bilgi iletiyorlar. Ücretsiz bir sistem olan HabereKaynak.com’a, gerekli koşulları taşıyan finansçı, PR ajansı, avukat, mimar, akademisyen, bankacı, şirket yöneticisi gibi tüm uzmanlar ve haber kaynakları üye olabiliyor.

 

SİTENİN AMACI 

Gazeteciler zaman baskısı altında çalıştıkları için haber kaynağı ararken olası tüm seçenekleri değerlendirme olanağından yoksun kalıyorlar. HabereKaynak, bir seferde çok sayıda haber kaynağına gazetecilerin sesini duyurmayı amaçlıyor. 

Diğer yandan haber kaynakları da çoğu zaman, seslerini medya aracılığıyla kamuoyuna ulaştırmakta güçlük çekiyorlar. Medya kuruluşlarının telefon santrallerini aşamıyorlar, e-postaları gazetecilere iletilen çok sayıda e-posta arasında kaybolup gidiyor. HabereKaynak, doğru uzmanı doğru gazeteci ile buluşturmayı da hedefliyor. Sitenin amacı, gazetecilerin haber kaynaklarına ulaşmasını kolaylaştırırken, uzmanların ve diğer haber kaynaklarının seslerini medya aracılığıyla kamuoyuna iletmelerini sağlamak.
 

GAZETECİLERİN ADRESLERİ GİZLENİYOR

Spam (çöp) ileti olasılığına karşı, bilgi talebi ileten gazetecilerin e-posta adresleri diğer üyelerden gizleniyor. Sistemin kötü amaçlı kullanımını engellemek amacıyla üyelerden bir dizi kurala uyum göstermeleri de isteniyor.
HabereKaynak aracılığıyla bilgi kaynağı aramak veya haber kaynağı olmak için www.haberekaynak.com adresindeki formları doldurmak yeterli. 

Site hakkında ayrıntılı bilgi [email protected] adresinden alınabiliyor.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.