Geçen yıl 3 yabancıdan biri vatandaşlık için konut aldı

Geçen yıl 3 yabancıdan biri vatandaşlık için konut aldı

EVA Gayrimenkul Değerleme'ye göre, 2019 yılında yabancıların Türkiye'de yaptıkları gayrimenkul yatırımlarının yüzde 35'ini  vatandaşlık edinimi oluşturdu.

A+A-

EVA Gayrimenkul Değerleme'ye göre, 2019 yılında yabancıların Türkiye'de yaptıkları gayrimenkul yatırımlarının yüzde 35'ini  vatandaşlık edinimi oluşturdu. Ülke genelindeki vatandaşlık edinimi  için yabancıların gayrimenkul yatırımlarında Konya ilk sırada yer  alırken, megakent İstanbul'daki yabancı yatırımlarında da Büyükçekmece, Başakşehir, Beylikdüzü ilçeleri ilk üçte yer aldı.   

EVA Gayrimenkul Değerleme, 2019 yılında yabancıların vatandaşlık  edinimi için Türkiye'de yaptıkları gayrimenkul yatırımlarını inceledi.

Geçen yıl Türkiye'de yapılan 10 milyon 871 bin 131 metrekarelik  gayrimenkul yatırımının yüzde 35'inin vatandaşlık edinimi için olduğu  belirlendi. Yabancıların vatandaşlık edinimi için aldığı  gayrimenkullerin, toplam hisseye isabet eden yüz ölçümü bazından  yaklaşık yüzde 15'nin de İstanbul'dan edinildiği belirlendi.

Yabancıların 2019'daki tüm gayrimenkul çeşitleri bazında  vatandaşlık edinimi için Türkiye'de yaptıkları yatırımlara göre, ülke  bazında ilk sırada Mısır yer aldı. Mısır'ı, İran, Irak, Filistin, Katar, Çin, Yemen, Afganistan, Ürdün ile İsrail izledi.

KONYA İLK SIRADA

Yabancıların, 2019 yılında vatandaşlık edinimi için gayrimenkul  edinimlerinde en çok tercih ettiği il Konya oldu. Konya'yı sırası ile, İstanbul, Afyonkarahisar, Manisa, Karaman, Bilecik, Bolu,Tekirdağ, Antalya ve Kocaeli takip etti.

İSTANBUL'DAKİ YATIRIMLARIN DA YÜZDE 41'İ VATANDAŞLIK EDİNİMİ İÇİN

Megakent İstanbul'daki yabancı gayrimenkul yatırımı ise 1 milyon 425 bin 812 metrekare oldu.  Bu yatırımın da, yaklaşık yüzde 41'inin  vatandaşlık başvurusu için edinilen gayrimenkullerden oluştuğu  belirlendi. Yabancıların tüm gayrimenkul bazında vatandaşlık edinimi  için İstanbul'daki yatırımlarında ise ilk sırayı Irak aldı.  Bu  ülkeyi, İran, Afganistan, Yemen, Ürdün, Libya, Filistin, Mısır, Çin, Almanya ile İsrail takip etti.

Yabancıların geçen yılki vatandaşlık edinimi için İstanbul'daki  gayrimenkul yatırım tercihlerinde Büyükçekmece, Başakşehir, Beylikdüzü  ilçeleri ilk üçte yer aldı. Bu ilçeleri de sırası ile Esenyurt, Silivri, Şile, Sarıyer, Küçükçekmece, Arnavutköy ve Bağcılar izledi. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.