Gelir vergisi oranları artırılıyor

Gelir vergisi oranları artırılıyor

Vergi reformu kapsamında gelir vergisinde yapılacak düzenlemeye göre 1 milyon lira ve üzeri gelire sahip olanlardan alınan vergi yüzde 35'e yüzde 45'e çıkarılıyor

A+A-

Gelir vergisi oranları yüksek gelire yüksek vergi olacak şekilde yeniden düzenleniyor. Bloomberg'in haberine göre düzenlenen teklif Meclis'e gönderildi.

Bloomberg'te yer alan habere göre göre yüksek gelir diliminde olanların ödeyeceği vergi oranı yüzde 35'ten 45'e çıkarılıyor. Bloomberg'in konuya yakın kaynaklardan aldığı bilgiye göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Meclis'te ilgili komisyona gönderilen ancak kamuya henüz açıklanmayan düzenlemeye göre, yıllık geliri 1 milyon TL'nin üstünde olanlardan alınan vergi oranı yüzde 35'ten yüzde 45'e yükseltilecek. Aynı teklife göre geliri 500 bin lira ile 1 milyon lira arasında değişenler için uygulanacak oran ise yüzde 40 olacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Yeni Ekonomi Programı konuşmasında, vergi reformu üzerinde çalıştıklarını ve az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınmasına yönelik bazı düzenlemeler üzerinde çalıştıklarını söylemişti

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.