Gelişen ülke paraları anlaşma etkisiyle yükseldi

Gelişen ülke paraları anlaşma etkisiyle yükseldi

Gelişen ülkte para birimleri ABD - Çin arasındaki gerilimin azalması ve artan risk iştahıyla yükseldi

A+A-

Gelişen ülkte para birimleri ABD - Çin arasındaki gerilimin azalması ve artan risk iştahıyla yükseldi. ABD Başkan Donald Trump Çin ile anlaşmaya yaklaşırlarsa 1 Mart'ta devreye girecek tarifelerin ertelenebileceğini söyledi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi %0.1 artarken 10 yıllık ABD tahvil faizi %2.69'da yatay seyretti. MSCI EM Asya Endeksi 3. günde de yükseldi.

Tayvan hükümeti bu yıl için büyüme tahminini %2.41'den %2.27'ye çekti. Dolar Çin yuanı karşısında %0.1, ringit karşısında %0.2, won karşısında %0.1 geriledi. Hint rupisi ve Endonezya rupisi yatay seyretti. Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's bir raporunda Endonezya'da büyümenin bu yıl %4.9'a gerileyeceğini öngördü.

Baht ise bugün dolar karşısında düştü.

Hong Kong'taki Royal Bank of Canada'da Döviz Stratejisti olan Sue Trinh, Trump'ın açıklamalarıyla ABD dolarının güçlenmesi ve sonrasındaki kar satışlarının Asya paralarını desteklediğini belirtti.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.