Gelişen ülke paraları düşüşe geçti!

Gelişen ülke paraları düşüşe geçti!

Fed'in bu sene bilançosunu daraltmaya başlayacağını gösteren Fed tutanakları sonrası Asya'da para birimleri düşerken Borsalar da geriledi. ABN Amro Stratejisti Roy Teo "Riskten kaçış modu hakim, bu nedenle kar satışları görüyoruz" dedi.

A+A-

Çin'de offshore yuan 2 haftadan fazla sürenin en yüksek seviyesine çıktı. Hang Seng Endeksi %0.8 düşerken, Şanghay %0.1 yükseldi. 

Güney Kore wonu 3. günde de düşerken Kospi endeksi %0.5 düştü. 10 yıllık tahvil faizi fazla değişmeyerek %2.14 oldu. 

Hindistan MB bugün faiz kararını açıklayacak, bankanın faiz oranını değiştirmesi beklenmiyor. 

Filipin pesosu düşerken Borsa da %0.6 oranında geriledi. Yabancı yatırımcılar dün net 24.9 milyon dolarlık hisse senedi aldı. Böylece girişler 4. günde de sürdü ve bu, Ocaktan beri en uzun süreli giriş trendi oldu. 

Endonezya rupisi %0.1 düşerken Jakarta Borsası %0.3 geriledi. Malezya ringiti 2 haftanın en düşük seviyesine inerken KLCI Endeksi %0.1 düştü. 

Tayvan doları 5. günde de geriledi, gösterge endeks %0.7 düştü. Ülkede tüketici fiyatları Mart'ta yıllık %0.75 beklentisine karşılık %0.18 arttı. Yabancı yatırımcılar dün net 391.63 milyon dolarlık hisse senedi aldı. (Bloomberg)

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.