Gelişmekte olan piyasalardan sermaye çıkışı yaşandı

Gelişmekte olan piyasalardan sermaye çıkışı yaşandı

Gelişmekte olan piyasa tahvil ve hisse senetlerinden Ekim 2018'den bu yana ilk kez sermaye çıkışı yaşandı

A+A-

Bank of America Merril Lynch'in EPFR verilerine dayanarak hazırladığı rapora göre, geçtiğimiz hafta gelişmekte olan piyasalardan sermaye çıkışı yaşandı. 2018 Ekim ayından bu yana ilk kez gelişmekte olan piyasa tahvil ve hisse senetlerinden sermaye çıkışı gerçekleşti. 

Global piyasalara bakıldığında ise, 20 Şubat ile sona eren haftada tahvil fonlarına 4,6 milyar dolar sermaye akışı yaşanırken, hisse senedi fonlarından 12,7 milyar dolar çıktı.

ABD hisse senedi fonlarında da 4,3 milyar doların çekildiği haftada, Japon hisse senedi fonları son 6 ayın en büyük sermaye çıkışını yaşadılar. Japon hisse senetlerinden 1,1 milyar dolar çıkarken, Avrupa hisse senetlerinden de 3,9 milyar dolar kaçtı. 

20 Şubat haftasında yatırım yapılabilir seviyede tahvil fonlarına 2,3 milyar dolar ve yüksek getirili tahvil fonlarına 500 milyon dolar sermaye girişi gerçekleşti.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.