"Gıda fiyatlarında yılın geri kalanında düşüş bekliyoruz"

"Gıda fiyatlarında yılın geri kalanında düşüş bekliyoruz"

Societe Generale Küresel Emtia Direktörü Michael Haigh, artan gıda fiyatlarına ilişkin yaptığı yorumda, ilerleyen zamanda gıda sektörünün arza kendini uyarlayacağını ve gıda fiyatlarında yılın geri kalanında düşüş görüleceğini söyledi.

A+A-

Societe Generale Küresel Emtia Direktörü Michael Haigh, artan alüminyum ve gıda fiyatları hakkında Bloomberg HT’nin sorularını yanıtladı.

Haigh, Gine’de gerçekleşen darbe girişiminin piyasalarda arz endişesine sebep olduğunu, bundan dolayı da alüminyum fiyatlarında doğal bir artışın yaşandığını aktardı.

Dünya genelinde artan gıda fiyatları hakkında öngörülerini paylaşan Haigh, ABD’de görülen Ida Kasırgası’nın tarım üzerindeki etkilerine de değindi. Ida Kasırgası’nın Katrina ve Rita kasırgaları kadar petrol üretimini ve emtia fiyatlarını etkilemediğini söyleyen Haigh, Ida’nın daha çok tarım alanında olumsuz sonuçlarının görüldüğünü belirtti.

Ağustos ayında yaşanan gıda fiyatlarındaki sıçramanın geçici olduğunu söyleyen Haigh, gıda sektöründe arzın kendini talebe uyarlamasının zaman aldığını aktardı. Mısır ve soya ürünlerinin bu duruma örnek olarak verilebileceğini söyleyen Haigh, “Gıda fiyatlarında yılın geri kalanında düşüş bekliyoruz.” açıklamasını yaptı.