Global piyasalarda sürpriz yok

Global piyasalarda sürpriz yok

Global piyasalarda hafif düşüşler olmakla birlikte genelde sakin bir seyir gözlendi.

A+A-

Asya borsaları doların yedi ayın zirvesinden gevşemeye devam etmesi ve yatırımcıların Fed faiz artışı ve yavaşlayan küresel ekonomik büyümeye kendilerini hazırlamasıyla bugün sakin bir seyir izleyerek haftalık kazanç gerçekleştirmeye doğru ilerlediler.

Japonya dışındaki Asya Pasifik borsalarını takip eden MSCI endeksi bugün yatay bir seyir izlerken, haftalık yüzde 1.7'lik kazanca doğru ilerliyor. Japon Nikkei ise dün gördüğü üç ayın zirve seviyesinden gerileyerek yüzde 0.5 düştü.

Wall Street'te düşen sağlık sektörü hisselerinin teknoloji hisselerindeki artışa baskın gelmesiyle hafif düşüşler yaşanırken, yatırımcılar kendilerini Aralık ayında Fed'in gerçekleştirebileceği faiz artışına hazırlamaya devam etti.

Dow Jones yüzde 0.02 düşerek 17,732.75 puandan kapanırken, S&P 500 yüzde 0.11 düşerek 2,081.24 puana geriledi, Nasdaq bileşik endeksi de yüzde 0.03 düşüşle 5,073.64 puan oldu.  

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.