Global'in, Goldman'a pay satışı olmadı

Global'in, Goldman'a pay satışı olmadı

Global Yatırım kendi sermayesinde sahip olduğu yüzde 9.31 hissenin Goldman Sachs International'a satışı için imzalanan münhasırlık sözleşmesinin sonlandırdı

A+A-

Global Yatırım Holding kendi sermayesinde sahip olduğu yüzde 9.31 hissenin Goldman Sachs International'a satışı için imzalanan münhasırlık sözleşmesinin sonlandırıldığını duyurdu.

Şirket Cuma akşamı KAP'a yaptığı açıklamada, sözleşme setinin özellikle teminat sözleşmeleri bölümündeki düzenlemeleri uygun bulmadığını belirterek, sözleşmenin karşılıklı mutabakat ile sonlandırılmasına karar verildiğini açıkladı.

Açıklamaya göre Global Yatırım Holding, sermayenin yüzde 9.31'ini temsil eden hisselerin satılması yerine elde tutulmaya devam edilmesi, sermaye azaltımı, blok satış ve sair alternatifler üzerinde çalışma yapılmasına karar verdi.

KAP'ta yer alan bilgiye göre, Global Yatırım Holding'in 193.5 milyon lira ödenmiş sermaye bulunuyor. Söz konusu yüzde 9.31 hisse ise 18.02 milyon nominal paya denk geliyor.

Global Yatırım Holding hisseleri saat 0956'da yüzde 0.59 kayıpla 1.69 liradan işlem görüyor.

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.