Gmail'in yerine geçecek Inbox resmen tanıtıldı

Gmail'in yerine geçecek Inbox resmen tanıtıldı

E-posta servisini baştan aşağı yeniden ele alan Google, uzun vadede Gmail’in yerini alması beklenen Inbox’ı resmi blogundan duyurdu.

A+A-

E-posta servisini baştan aşağı yeniden ele alan Google, uzun vadede Gmail’in yerini alması beklenen Inbox’ı resmi blogundan duyurdu.Inbox ile ilgili yapılan açıklama şu şekilde.

Gmail’i tasarlayan kişiler tarafından geliştirilen ancak Gmail’den farklı deneyim sunan 'Inbox'. Tamamen farklı tasarlanan 'Inbox' deneyimi sizin hayatınızda önemli olan konulara odaklanabilmenizde yardımcı olacak.

Elektronik posta ilk başlarda ofis içerisinde dijital notlar gönderme yöntemi olarak ortaya çıkmıştı. Ama filmi hızla otuz yıl ileriye sararsak, bugün yalnızca cebinizdeki telefondan e-postayı kullanarak dünyadaki herkesle temasa geçebiliyorsunuz. En yakın arkadaşınızdan, yurtdışında keşfettiğiniz butiğin sahibine kadar herkesle…





Öte yandan bu değişim sürecinin getirdiği yeni zorluklar da yaşanıyor: Artık her zamankinden daha fazla e-posta alıyoruz, önemli bilgiler mesaj yığınının altında kalırken, yapmamız gereken işlerimizi gözden kaçırıp atlayabiliyoruz, özellikle de mobil telefonda elektronik postalarımızı kontrol ederken. Çoğumuz için e-posta kontrol etmek odaklanmamız gereken işleri halletmemizi geciktiren bir hal almaya başladı. Bu tablo fazlasıyla tanıdık geliyorsa o zaman 'Inbox' tam size göre. Gelin Inbox’ın size hizmet eden bazı özelliklerine bir göz atalım:

Kategoriler: Düzenli Olmanın Pratik Yolu
Inbox, geçen yıl Gmail’e eklediğimiz, benzer türdeki postaların tümünü bir yerde toplayan 'kategoriler' mantığını ileriye taşıyor. Örneğin tüm ödeme makbuzları, banka dekontları ve ekstreleriniz düzgün biçimde gruplandığı için hızla gözden geçirip kenara ayırabilirsiniz. Hatta hangi postaları aynı grupta görmek istediğinizi seçerek 'Inbox’ı çalışma şeklinize uyum sağlayacak doğrultuda eğitebiliyorsunuz.

Öne Çıkanlar: Önemli bilgiyi hemen görün
Inbox, online rezervasyon yaptığınız uçuşun detayları, etkinlik bilgileri, aile ve arkadaşlarınızın gönderdiği fotoğraf ve belgeler gibi mesajlardaki önemli noktaları öne çıkarır. Hatta uçuşunuzun veya kargodaki gönderinizin mevcut durumu gibi mesajın orijinalinde yer almayan gerekli bilgileri de web’den temin ederek size sunar. 'Öne Çıkanlar ve Kategoriler' yalnızca ihtiyaç duyduğunuz bilgiye tek bakışta erişebilmeniz için bir arada çalışır.

Hatırlatıcılar, Assist ve Erteleme: İşinizi gözeten araçlar
Inbox, kendi hatırlatıcılarınızı oluşturarak önceliklerinize odaklanmanızı kolaylaştırır. İster “kuru temizleyiciye uğra” gibi bir konu ister işle ilgili müthiş bir fikir olsun, hatırlamanız gereken konular için 'Inbox'ınızı merkezi bir nokta haline dönüştürebilirsiniz.

Konu yapılacak işlerden açılmışken, 'Inbox' ihtiyaç duyacağınız bilgileri sunarak işinizi yapmanızı kolaylaştırır. Örneğin “nalburu ara” gibi bir hatırlatıcı oluşturduysanız, 'Inbox' size dükkanın telefonu ve açık olup-olmadığı bilgisini getirir. Assist’ler e-postalarınızda da size yardımcı olur. Bir restorana online rezervasyon yaptığınızda, 'Inbox' onay mesajınıza bir harita ekler. Online uçak bileti aldığınızda 'Inbox' size check-in linkini de getirir.

Elbette çalışırken her şeyin hemen o anda yapılması gerekmez. Uygun bir yerde olmamanız ya da başka bir şeye odaklanmanız gerektiğinde 'Inbox', e-posta ve hatırlatıcıları erteleme olanağı sunar. Bu işlerin size başka bir zaman veya yerde, örneğin eve veya ofise vardığınızda hatırlatılmasını isteyebilirsiniz.

Inbox’ı kullanmaya başlayın
Inbox’ı denemeniz için ilk tur davetiyeleri bugünden itibaren göndermeye başlıyoruz. Ayrıca her yeni kullanıcı arkadaşlarını davet edebilecek. Uygulamanın size ulaşması gecikirse, uygun olduğunda hemen davetiye gönderebilmemiz için inbox@google.com adresine e-posta gönderin.

Inbox’ı kullanmaya başladığınızda Gmail’den farklı bir deneyim hissedeceksiniz. Gmail’i tıpkı önceden olduğu gibi kullanmaya devam edebilirsiniz; bununla birlikte 'Inbox' yepyeni bir yolculuk ve bunu sizinle paylaşmak için sabırsızlanıyoruz. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.