Goldman petrolde yükseliş bekliyor

Goldman petrolde yükseliş bekliyor

Goldman Sachs, petrol tahminini son gelişmeler ışığında yukarı yönlü revize etti

A+A-

Suudi Arabistan'ın petrol üretimini ABD'deki kayaç petrolü üreticilerinin arzı artırımlarından daha hızlı şekilde kıstığına işaret eden Goldman Sachs, fiyatların cari seviyelere göre yüzde 13'e varan oranda artması potansiyeli bulunduğunu bildirdi.

Goldman Sacns analisti Jeffrey Currie yaptığı açıklamada, "Suudi Arabistan'ın üretimini hızla kısması global gösterge konumundaki Brent petrolünde fiyatı yakın gelecekte 70-75 dolar/varile doğru itebilir" diye konuştu.

Analist, Venezuela'ya yönelik yaptırımların da arzda yavaşlamanın önümüzdeki aylarda hızlanmasına yol açabileceğini belirtti.

"Petrol piyasası büyük olasılıkla Mart ve Nisan'da ciddi şekilde sıkılaşmaya devam edecek" diye konuşan Currie, "Petrol fiyatları kolaylıkla70-75 dolar/varil aralığında işlem görebilir" dedi. Ancak Currie, 2019 yılı sonu için Brent petrolüne yönelik 60 dolar/varillik fiyat tahminini devam ettirdiklerini de belirtti.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.