Goldman Sachs 6 yıl sonra ilk kez Apple hissesi için 'AL' dedi

Goldman Sachs 6 yıl sonra ilk kez Apple hissesi için 'AL' dedi

Goldman Sachs, iPhone üreticisinin hisseleri dört kattan fazla değer kazanırken çoğunlukla sessiz kaldı. Kuruluş, yaklaşık altı yıl sonra ilk kez Apple hissesi için 'AL' tavsiyesinde bulundu.

A+A-

Goldman Sachs, Apple hissesi için 'Al' dedi. Bloomberg tarafından derlenen verilere göre, altı yıl içinde hisse senedini inceleyen üçüncü Goldman analisti olan Michael Ng, "Apple'ın birinci sınıf donanım tasarımındaki başarısı ve bunun sonucunda oluşan marka sadakati, kurulu kullanıcı tabanının büyümesine yol açtı" dedi. Ng bir notunda, bunun şirketin ekosistemden ayrılan kullanıcı sayısını azaltmasına yardımcı olduğunu, müşteri edinme maliyetlerini düşürdüğünü ve müşterileri tekrar satın almaya teşvik ettiğini yazdı.

Cupertino, Kaliforniya merkezli şirketin hisseleri, Ng'nin selefi Rod Hall tarafından nötr ya da satılabilir olarak değerlendirilmişti. Apple, Goldman'ın en son 2017 yılında satın almaya eşdeğer bir tavsiyede bulunmasından bu yana %300'den fazla yükseliş gösterdi. Banka, derecelendirme geçmişine ilişkin yorum talebine hemen yanıt vermedi.

Goldman'ın 199 dolarlık yeni fiyat hedefi, hissenin son fiyatına göre %32 artış anlamına geliyor ve ortalama 168,82 doların açıkça üzerinde.

İlgili Haberler