Goldman Sachs yarım puan indirim bekliyor

Goldman Sachs yarım puan indirim bekliyor

Goldman Sachs, TCMB'nin politika faizini 50 baz puan indirmesini bekliyor

A+A-

Goldman Sachs, yarın yapılacak TCMB Para Politikası Kurulu toplantısında politika faizi konusundaki 1 hafta vadeli repo faiz oranını 50 baz puan indirerek yüzde, 9,0 seviyesine çekmesini beklediğini bildirdi. Goldman Sachs, TMCB'nin gecelik borçlanma ve borç verme faiz oranlarını ise değiştirmeyerek yüzde 8 ve yüzde 12'te tutacağını tahmin ediyor.

Goldman Sachs yayınladığı raporda, Türkiye'nın dış dengesizliklerinin, oldukça zorlu enflasyon görünümünün anlamlı bir parasal gevşemeye izin vermeyeceğine inanmaya devam ettiklerini, ancak TCMB'nin 100 baz puanın altında bir indirim için hala alan görüyor olabileceğini belirtti.

Goldman Sachs, bu çerçevede 50 baz puanlık bir indirimin mümkün göründüğünü vurguladı. Yaptığı tahmin için ana riskin gelişmekte olan piyasa risk algılamalarında daha fazla kötüleşme olduğunu ifade eden Goldman Sachs, Irak ile ilişkili risklerin TCMB için endiye oluşturabileceğini de belirtti.
 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.