Goldman: TCMB mecbur kalabilir

Goldman: TCMB mecbur kalabilir

Goldman Sachs: TCMB daha güçlü faiz artırımına mecbur kalabilir

A+A-

Goldman Sachs, PPK'nın bugün aldığı kararları değerlendirdiği raporunda TCMB'nin faiz artırımı ile TL'ye istikrar kazandırmak yerine beklentilere uygun bir adım attığı ve faiz oranlarının değiştirmediğini belirtti.

Raporda "TCMB ılımlı bir kredi faizi artışına gidebilir ve böylece bağımsızlık ve kredibilite konusundaki sorunları aşarak TL'ye istikrar getirebilirdi. Ancak bunun yerine ve beklentilere paralel olarak bütün faiz oranları olduğu gibi bırakıldı ve makro ihtiyati araçların temel parametrelerinde değişime gidilerek, dövizde likidite koşullarında marjinal bir rahatlama sağlanması yolu tercih edildi." ifadeleri kullanıldı.

Goldman, alınan bu kararın piyasalarda güveni yeniden tesis etme konusunda ve TL için etkili bir destek sağlama konusunda yetersiz kaldığı görüşünde olduğunu belirtti ve "TCMB likidite koşullarını önümüzdeki haftalarda daha da daraltacak gibi görünüyor. Ancak burada artan bir risk var ki o da döviz kurlarını istikrara kavuşturabilmek için daha sağlam faiz artırımlarına ihtiyaç duyulabileceği riskidir." ifadelerini kullandı. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.