Goldman'den Bitcoin açıklaması: Yeni altın değil

Goldman'den Bitcoin açıklaması: Yeni altın değil

Goldman Sachs yolladığı notta bitcoin gibi para birimlerinin 'yeni altın' olmadığını ve değerli metallerin hala uzun vadeli en iyi tasarruf aracı olduğunu söyledi.

A+A-

Goldman Sachs müşterilerine yolladığı notta portföylerde altın tutmanın neden daha yararlı olduğuna dair yorumlarda bulundu. Değerli metallerin uzun vadeli en iyi tasarruf araçları olduğunu belirten kurum, bazılarının bitcoin'i 'dijital altın' olarak görmesine de karşı çıktı. 

Goldman, bitcoin'in hack'lenmeye karşı "hassas" olduğunu, fiyatlarda yüksek volatilite olduğunu vurguladı. Sanal para birimlerinin regülasyon riskleri olduğunu da belirten Goldman buna örnek olarak da Çin'deki son bitcoin yasağını gösterdi. 

Kriz dönemlerinde kripto paraların yeni yapıya bürünebileceği, geçen yaz bitcoin ve Bitcoin Cash olmak üzere iki farklı kripto para biriminin ortaya çıktığı hatırlatıldı. 

Goldman altındaki günlük volatilitenin daha az olduğunu dile getirerek 2017'de bitcoin'deki volatilite altının yaklaşık 7 katı olduğuna dikkat çekti. Kurum "Kripto paralar son dönemdeki popülaritesine rağmen 'yeni altın' değil" açıklamasına yer verdi. 

Spot altın bu yıl %10'un üzerinde yükselirken sert dalgalanmalar yaşayan sanal para birimi bitcoin %400'ün üzerinde değerlendi.  (CNBC)

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.