Google ofise dönüş tarihini yine erteledi

Google ofise dönüş tarihini yine erteledi

Google, çalışanlarına gönderdiği bir e-posta aracılığıyla en son 10 Ocak olarak belirlenen ofislere dönüş tarihinin ABD'deki ofisleri kapsayacak şekilde ileri bir tarihe ertelendiğini açıkladı.

A+A-

Google, geçtiğimiz Ağustos ayının son günlerinde çalışanlarının ofise dönme tarihi olarak 10 Ocak'ı göstermişti. Son olarak şirket yöneticilerinin çalışanlara gönderdiği bir e-postayla bu tarihin ileri bir zamana erteleneceğini ve şirketin mevcut durumları yeniden değerlendireceğini paylaşıldı.

Google, çalışanlarını ofise çağırma konusunda şimdiye kadar birkaç defa tarih verdi ve bu tarihler hep ileri bir tarihe ertelendi. Şirket, öncelikle Eylül ayına karar vermiş ve daha sonrasında Ekim ayı için geri dönüşü planlamıştı ancak geçtiğimiz Ağustos ayında bu karardan vazgeçerek evden çalışma politikasını sona erdireceği tarih olarak 10 Ocak'ı belirtmişti. Teknoloji devi bu tarihten itibaren haftada yaklaşık üç gün çalışanlarının ofise gelmesini bekliyordu.

Şirketin güvenlik başkan yardımcısı Chris Rackow, çalışanlara gönderdiği e-postayla ABD'deki çalışanlarının ofise dönüş tarihinin Ocak ayından ileri bir tarihe ertelendiğini duyurdu. Rackow ayrıca her ofisin risk düzeyini değerlendirebilmesi için Yerel Olay Müdahale Ekipleri kurulacağını söyledi. Google, geri dönüşler üzerindeki kararların yerel olarak alınacağını belirtmişti.

Her ne kadar e-postada yer almasa şirketin bu kararı almasının ardında COVID-19'un Omicron varyantı üzerindeki belirsizliklerin sebep olduğu düşünülüyor.  Google, şimdiye kadar ABD'deki ofislerinin % 90'ını yeniden açtı ve ülkedeki çalışanlarının yüzde 40'ı gönüllü olarak ofislerden çalışmaya başladı.