Gram altın güne yükselişle başladı

Gram altın güne yükselişle başladı

Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 167 liranın hemen altında dengelendi.

A+A-

Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 167 liranın hemen altında dengelendi.

Dün, dolar kuru ve altının ons fiyatındaki değer kazançlarından bulduğu destekle tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 167,2 lirayı gören altının gram fiyatı, günü önceki kapanışa göre 0,71 artışla 166,7 liradan tamamladı.

Gram altın, bugüne yükselişle başlamasının ardından saat 09.30 itibarıyla yüzde 0,10 artışla 166,8 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda Kapalıçarşı'da çeyrek altın 272 lira, Cumhuriyet altını da 1.109 liradan satılıyor. 

Asya piyasalarında satış ağırlıklı bir seyir izleyen altının ons fiyatı ise şu dakikalarda önceki kapanışa göre yüzde 0,04 değer kaybıyla 1.316,2 dolardan işlem görüyor.

AA Finans Analisti İslam Memiş, altının gram fiyatının dün dolar kurundaki değer kazançlarından bulduğu destekle alış ağırlıklı bir seyir izlediğini ve tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 167,2 lirayı gördüğünü söyledi.

Altının gram fiyatının direnç seviyesini kırdığını ve yeni hedefinin 170 lira olduğunu kaydeden Memiş, teknik açıdan altının gram fiyatında 165,5 liranın destek konumunda bulunduğunu ifade etti.

Memiş, ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde yaşanan toparlanmanın altının ons fiyatını satış baskısı altında bıraktığını belirterek, "Bugün ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell önderliğindeki ilk para politikası toplantısı gerçekleşecek. Fed'in başkanını bekleyen zorluk, Fed'in bir sonraki adımının ne olacağına karar verilmesi olacak." dedi. 

Fed'in faiz kararının altın fiyatlarının yönü üzerinde etkili olacağını belirten Memiş, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.315 doların destek, 1.320 doların ise direnç seviyesi olarak takip edileceğini bildirdi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.