Gram altın tarihi zirvesine yaklaştı

Gram altın tarihi zirvesine yaklaştı

Gram altın bugün 118 TL'yi geçerek tarihi zirvesine yaklaştı

A+A-

Geçen hafta içinde 118 lirayı aşarak tarihi zirvesini test eden altının gramı fiyatı, bugün de yükseliş eğilimindeki ons fiyatı ve dolar kurunun desteği ile yüzde 2 değer kazanarak 118,64 liraya kadar çıktı. Gram altın 11 Şubat'ta 118,92 TL'yi görmüştü.

Küresel piyasalarda, dün İran ve Suudi Arabistan yetkililerinin açıklamalarıyla düşüşe geçen petrol fiyatları, risk iştahının azalmasına ve yatırımcıların güvenli liman varlıklarına olan talebinin artmasına neden oldu. Güvenli liman talepleriyle yükselişe geçen altının ons fiyatı ise şu dakikalarda yüzde 2'ye yakın artışla 1.250 dolardan alıcı buluyor.

Analistler, petrol fiyatlarının seyrinin küresel piyasalarda yatırımcıların risk iştahı üzerinde belirleyici olmaya devam ettiğini ve düşen petrol fiyatlarının altın talebini artırdığını belirterek, altının gram fiyatında 118,80 lira seviyesinin, ons fiyatında ise 1.255 dolar direncinin takip edileceğini ifade ediyor.

Kapalıçarşı'da şu dakikalarda çeyrek altın 195 liradan, Cumhuriyet altını ise 790 liradan satılıyor. 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.