Greenpeace: ABD, AB'yi tehdit ediyor

Greenpeace: ABD, AB'yi tehdit ediyor

Greenpeace çevre örgütünün medyaya sızdırdığı belgelere göre, ABD, TTIP için AB'ye baskı yapıyor

A+A-

Greenpeace çevre örgütünün medyaya sızdırdığı belgelere göre, ABD,TTIP serbest ticaret anlaşması çerçevesinde çevre duyarlılığı ve tüketici hakları konusunda AB’yi taviz vermeye zorluyor.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Avrupa Birliği (AB) arasında müzakereleri süren Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı Anlaşması'nın (TTIP) 240 sayfalık taslak metni çevre örgütü Greenpeace tarafından basına sızdırıldı.

Metinden kesitler yayınlayan Alman Süddeutsche Zeitung, WDR ve NDR'in haberine göre, Washington'ın AB'yi Avrupa'da daha fazla Amerikan tarım ürününün satışını mümkün kılmadığı takdirde Avrupa'da üretilen otomobillerin ABD'ye ihraç edilmesini kolaylaştıracak süreci bloke etmekle tehdit ettiği ileri sürülüyor. AB'nin bu isteği gerçekleştirmesi ise Birlik içinde Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar (GMO) ve hormonlu etin satışını önleyen tüketicinin korunması ilkelerinin darbe görmesi anlamına geliyor. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.