Gübre şirketleri terör yasağından etkilenecek mi

Gübre şirketleri terör yasağından etkilenecek mi

Terör örgütlerinin patlayıcı madde yapımında kullandığı nitratlı gübre satışı Tarım Bakanlığı tarafından geçici olarak durduruldu. Karar sonrası gözler gübre şirketlerine çevrildi.

A+A-

Terör örgütlerinin patlayıcı madde yapımında kullandığı nitratlı gübre satışı Tarım Bakanlığı tarafından geçici olarak durduruldu. Karar sonrası gözler gübre şirketlerine çevrildi. İş Yatırım konu ile ilgili olarak yayınladığı bilgi notunda bu kararın gübre şirketlerinin mali performansını fazla etkilemeyeceği belirtildi. İş Yatırım'ın konu ile ilgili değerlendirmesi şu şekilde: 

1. ve 2. çeyrek mevsimsel olarak bu gübrelerin en fazla satışının yapıldığı dönem. Dolayısıyla, satışların geçici olarak iptal edilmesinin 2016 satış hacimleri üzerinde önemli etki yapmasını beklemiyoruz. Bu konuyla ilgili olarak çipli satış gibi bazı ek önlemler alınmasının sonrasında satışların tekrar başlamasını tahmin ediyoruz.


İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.