Gül'den hükümete çağrı

Gül'den hükümete çağrı

Abdullah Gül, tartışmalara neden olan 'İç Güvenlik Paketi’nin hükümet tarafından yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi

A+A-

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gül, şöyle konuştu:

"İç Güvenlik Paketi'ni bir kez daha gözden geçirmelerini tavsiye ederim. Bazı düzenlemelerin yapılması gerektiğini inanıyorum. Nasıl istismar edildiğini gördüğümüz için daha dikkatli olmak gerekir. Bazı düzenlemeler yapılmasını tavsiye ederim."

Fidan'ın adaylığı

Eski MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın adaylığı konusunda ise Gül, “Ankara’daki arkadaşların bileceği bir iş. Onlara kalmış” diye cevapladı.

Huber Köşkü’nden ne zaman taşınacağı ile ilgili soruya ise Gül, şu cevabı verdi:

“Ben siyasi hayatımda hiç kendi evimde oturamadım. Buna hiç fırsat olmadı. Gün geldi kendi evimizde oturma fırsatımız çıktı. Bunun eksikliğini her zaman hissettim. Hazırlığımızı yaparken bazı elde olmayan gecikmeler oldu.

Sayın Cumhurbaşkanı’nın teklifi üzerine burada kaldım. Kalırken de bütün masrafları her şeyi kendimin karşıladığını da herkes biliyor. Bu konularda açıkçası titizimdir ben.” “Belli bir tarih var mı?” diye soran gazeteciye ise Gül, “Taşınıyoruz.” karşılığını verdi.

Başkanlık sistemi

Başkanlık sistemi ile ilgili fikirlerinin sorulması üzerine Gül, “Benim bu konudaki fikirlerim biliniyor. Bu konuların bilinerek tartışılması çok önemli. Nasıl bir başkanlık? Çok önemli. Türk tipi bir parlamenter sistem yaşadık ve bunun sıkıntılarını gördük.

Türk tipi bir başkanlık sistemi olmaması gerekir. Bir başkanlık sistemi olacaksa ABD’de olduğu gibi gerçekten kuvvetler ayrılığının açık seçik sarih bir şekilde yazıldığı, her şeyin çok iyi tarif edildiği gelişmiş demokrasilerde hukukun üstünlüğüne dayalı şekilde olursa şüphesiz o da demokratik bir sistemdir.” şeklinde konuştu. 

 


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.