Gül'den siyasete dönüş sinyali

Gül'den siyasete dönüş sinyali

Süleyman Demirel'in cenaze töreni sonrası Abdullah Gül'ün bir araya geldiği milletvekilerinden Kemalettin Göktaş, Gül'ün bir gün siyasete döneceğini söyledi

A+A-

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 9.Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel için TBMM'de düzenlenen cenaze töreninin ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüştü ve daha sonra, AKP'li eski bazı milletvekilleriyle biraraya geldi.

AKP Trabzon eski Milletvekili Kemalettin Göktaş, bu görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, Gül'ün günün birinde siyasete döneceğini söyledi.

Demirel'in cenaze töreninin ardından Erdoğan ve Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'le birlikte Çiçek'in Meclis'teki makamında bir saatlik görüşme yaptı.

Erdoğan, toplantının bitiminden sonra herhangi bir açıklama yapmadan TBMM'den ayrılırken; Gül, kendisine yakınlığıyla bilinen AKP eski milletvekilleri Salih Kapusuz, Abdülkadir Aksu, Kemalettin Göktaş ve Sadık Yakut ile yine Çiçek'in makamında bir araya geldi.

Görüşme sonrası Reuters'ın sorusu üzerine Göktaş, "Türkiye'de siyaset kurumu bir gün Sayın Gül ile buluşacak" dedi.

Gül 13 Mart tarihinde yaptığı açıklamada şu anda aktif siyasete dönme düşüncesi olmadığını söylemişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise yine Mart ayında sorulan bir soru üzerine Gül'ün yeniden siyasete dönmesi yönünde bir kararın hayırlı olacağını belirtirken, Başbakan Ahmet Davutoğlu Gül'ün partiye katılması için özel bir davete gerek olmadığını, kendisinin partinin kurucuları arasında olduğunu dile getirmişti.

Zaman zaman medyada Gül'ün AKP Genel Başkanlığına gelmek üzere hazırlık yaptığı ya da yeni bir parti kurmak için çalıştığı iddiaları yer almış ancak bunlar doğrulanmamıştı.

Gül'ün 12 yıl süreyle başdanışmanlığını yapan Ahmet Sever'in geçtiğimiz günlerde yayına çıkan anı kitabında Gül'ün Erdoğan ve Davutoğlu ile bazı konulardaki fikir ayrılıklarını sergilemesi tartışmalara yol açmıştı.

 

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.