GÜNDEM - Bütçe ve ABD verileri izlenecek

GÜNDEM - Bütçe ve ABD verileri izlenecek

Bugün yurt içinde bütçe rakamları, yurt dışında ABD verileri takip edilecek.

A+A-

Yurt içinde bütçe rakamları, yurt dışında ABD verileri takip edilecek.

-Öne Çıkan Başlıklar..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Brüksel’de ABD Başkanı Joe Biden ile ilk kez bir araya geldi. Erdoğan, Biden’ı Türkiye’ye davet ettiğini belirterek, “Şu yoğunluklarını aştıktan sonra Türkiye’ye gelebileceğini söyledi” dedi. Biden, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmeye değinerek, “Yapıcı ve pozitif bir toplantıydı” dedi. Biden, Çin ve Rusya'nın NATO'yu bölmeye çalıştıklarını savundu.

ABD'de tüketicilerin enflasyon ve işgücü piyasası için beklentileri yükseldi.

Japonya Merkez Bankası'nın (BOJ) eski Yönetim Kurulu üyesi Makoto Sakurai, BOJ'un Eylül olan pandemi yardım programı nihai tarihini bu hafta yapılacak para politikası toplantısında uzatmasının muhtemel olduğunu söyledi.

İtalya’da günlük vaka sayısı binin altına düştü.

-Yurt İçi Gündem..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile bir araya gelecek.

KİT Komisyonunda, Türkiye Emlak ve Katılım Bankası A.Ş. ile Türkiye İhracat ve Kredi Bankası A.Ş'nin hesapları incelenecek.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Brüksel'de bulunan Türkiye'nin AB Daimi Temsilciliğinde basın toplantısı düzenleyecek.

TÜİK, 2020 yılına ilişkin Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması ile Nisan ayına ilişkin ücretli çalışan istatistiklerini yayımlayacak (10.00).

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Mayıs ayına ilişkin Merkezi Yönetim Bütçe Dengesi verilerini duyuracak (11.00). Merkezi Yönetim Bütçesi Nisan ayında 16,92 milyar TL açık verirken, faiz dışı denge 1,67 milyar TL fazla vermişti.

-Yurt Dışı Gündem..

Almanya'da Mayıs ayına ilişkin final tüketici fiyatları açıklanacak (09.00). Öncü verilerle tüketici fiyatları aylık yüzde 0,5, yıllık yüzde 2,5 artış göstermişti.

İngiltere'de Nisan ayına ilişkin istihdam verileri gelecek. İşsizlik oranı Mart ayında yüzde 4,8 olarak açıklanmıştı.

Öğleden sonra ABD'den önemli veriler izlenecek. Perakende satışlar, üretici fiyatları ve New York Fed İmalat Endeksi (15.30), sanayi üretimi (16.15), işletme stokları, NAHB konut piyasası endeksi (17.00), sermaye hareketleri (23.00) ve API petrol stokları (23.30) ABD'de piyasaların yakından takip edeceği veriler olacak.

Almanya'da ayrıca 2 yıllık tahvil ihalesi gerçekleştirilecek. Bir önceki ihalede faiz -%0,66 seviyesinde oluşmuştu.

İngiltere'nin 7 ve 30 yıllık, ABD'nin 20 yıllık tahvil ihaleleri de piyasaların izleyeceği veriler olacak.

AB-ABD Zirvesi'nde ABD Başkanı Joe Biden, AB Konseyi Başkanı Charles Michel ve AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen bir araya gelecek.