GÜNDEM - Fed, ECB başkanları izlenecek

GÜNDEM - Fed, ECB başkanları izlenecek

Yurt içinde önemli bir verinin öne çıkmadığı haftanın ilk işlem gününde, yurt dışında Merkez Bankaları başkanlarının yapacağı açıklamalar izlenecek.

A+A-

Yurt içinde önemli bir verinin öne çıkmadığı haftanın ilk işlem gününde, yurt dışında Merkez Bankaları başkanlarının yapacağı açıklamalar izlenecek.

-Öne Çıkan Başlıklar...

Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu üyesi Fabio Panetta, dijital ödemeler kişisel gizliliğin merkez bankalarının bu alana müdahil olmaları halinde daha iyi korunacağını öne sürdü. Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu üyesi Fabio Panetta, Avrupa Birliği'nde kripto varlıkların gözetim, denetimi konusunda bir çerçevenin yıl sonuna kadar ortaya konacağını umduğunu söyledi.

Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, Fed'in istihdam piyasanın pandemi öncesindeki gücüne dönmesine imkan verilmesi için gösterge faizin en azından 2023 sonuna kadar sıfıra yakın tutulması taraftarı olduğunu söyledi.

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, ECB üyelerinin haftasonu yaptıkları toplantıda Banka'nın aralarında iklim değişikliği ile mücadelede oynadığı rol ve enflasyona yaklaşımın revizyonun da olduğu stratejik hedeflerin yeniden şekillendirilmesi konusunda "iyi ilerleme" sağlandığını söyledi.

Avrupa Merkez Bankası üyesi Avusturya Merkez Bankası Başkanı Robert Holzmann, 2021 yılı sonrasında yönelik enflasyon projeksiyonlarının şu an için bir faiz artırımı ihtiyacına işaret etmediklerini söyledi.

Avrupa Merkez Bankası tarafından yayınlanan nakete göre, Acil Varlık Alım Programı (PEPP) çerçevesinde varlık alımları 2022 Mart ayında sona erecek.

-Yurt içi gündem..

Haftanın ilk günü Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi, Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) uluslararası yatırım pozisyonu verilerini açıklayacak (10.00).

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Merkezi Yönetim brüt borç ve alacak stoku verilerini duyuracak (17.30).

Anayasa Mahkemesi, HDP'nin kapatılması istemiyle açılan davada ilk incelemesini yapacak.

Yurt dışı gündem

Yurt dışında haftaya Çin Merkez Bankası (PBOC) faiz kararıyla başladı. PBO son 13 toplantısında sabit tuttuğu faizleri bu toplantısında da değiştirmedi.

ABD'de Chicago Fed Ulusal Aktivite Endeksi dışında öne çıkan bir veri bulunmuyor (15.30).

BOE Başkan Yardımcısı Sam Woods (14.20), St. Louis Fed Başkanı James Bullard ve Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan (16.30), Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde (17.15) ve New York Fed Başkanı John Williams (22.00) günün konuşma yapacak yetkilileri olacak.