GÜNDEM - Hazine ihalesi ve Sentix takip edilecek

GÜNDEM - Hazine ihalesi ve Sentix takip edilecek

Çok öne çıkan bir verinin olmadığı haftanın ilk gününde yurt içinde TÜİK finansal yatırım araçlarının reel getiri oranları, Hazine ihalesi, yurt dışında Sentix yatırımcı güven endeksi izlenecek.

A+A-

Çok öne çıkan bir verinin olmadığı haftanın ilk gününde yurt içinde TÜİK finansal yatırım araçlarının reel getiri oranları, Hazine ihalesi, yurt dışında Sentix yatırımcı güven endeksi izlenecek.

-Öne Çıkan Başlıklar-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Rusya'nın Mir kartı var şu anda bizim 5 bankamız bunun üzerinden çalışmalarını sürdürüyor, burada da çok ciddi gelişmeler var" dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, hava yolu ile seyahat eden toplam yolcu sayısının Temmuz ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 24.7 artarak 21 milyon 388 bini aştığını söyledi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, İtalya'nın kredi notunu teyit ederken, görünümünü aşağı yönlü revize etti.

ABD Senatosu kapsamlı iklim, vergi ve sağlık düzenlemelerini içeren 430 milyar dolarlık yasa tasarısını onayladı.

ABD Başkanı Joe Biden’ın Covid-19 testinin negatif çıkmasının ardından karantinasının sona erdiği açıklandı.

Tayvan Savunma Bakanlığı, Tayvan Boğazı ve çevresinde 66 Çin savaş uçağı ve gemisinin tespit edildiğini bildirdi.

ABD, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Tayvan ziyaretinin ardından Çin'in ABD Büyükelçisi Qin Gang'i Çin'in eylemlerini kınamak için Beyaz Saray'a çağırdı.

Dünyanın en büyük ikinci ekonomisi olan Çin'in ihracatı Batı ekonomilerinin henüz bir yavaşlamaya yol açmaması nedeniyle geçen ay beklentilerin üzerinde büyüme gösterdi.

Çin'in döviz rezervi geçtiğimiz ay beklenmedik bir şekilde 32,8 milyar dolar artış gösterdi.

ABD Merkez Bankası(Fed) Yönetim Kurulu üyesi Michelle Bowman, Fed'in yüksek enflasyonu hedefe geri getirmek için önümüzdeki toplantılarda 75 baz puanlık faiz artırımını dikkate alması gerektiğini söyledi.

-Yurt İçi Gündem-

Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK), finansal yatırım araçlarının reel getiri oranlarını açıklayacak (10.00). 

İSO Türkiye İhracat İklimi Endeksi verisi yayımlanacak. Endeks bir önceki ay 51,8 seviyesinde açıklanmıştı (10.00).

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü'nde Büyükelçiler Konferansı'na katılacak (14.00).

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ağustos ayının ilk borçlanmasına çıkacak. Hazine, 5 yıl vadeli sabit kuponlu tahvili yeniden ihraç edecek. Bir önceki 5 yıllık tahvilde ortalama faiz yüzde 19,57 seviyesinde oluştuştu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, iç borçlanma çevirme oranları, ortalama maliyet ve vadeleri açıklayacak (17.30). 

-Yurt Dışı Gündem-

Japonya'da Kabine'nin hizmet sektöründe insanlarla birebir temas kuran çalışanlarla yaptığı anket sonuçlarına dayanan Ekonomik Gözlemciler Anketi sonuçları açıklanacak. Ekonomik gözlemciler cari endeksi en son 52,9 puan ile eşik sınır olan 50 puanın üzerinde kalmıştı (08.00).

2001 yılından bu yana Avrupa'da yatırımcılarla düzenlenen anketlerin analizinden hesaplanan Sentix yatırımcı güven endeksi açıklanacak. Euro Bölgesi'nde yatırımcı güveni en son -26,4 ile 26 ayın, beklentileri -35,8 ile 14 yılın en düşük seviyesine inmişti. Piyasa beklentisi bu ay yatırımcı güven endeksinin -24,7'ye çıkacağı yönülde oluştu (11.30). 

Brezilya'da 8 geniş kullanımlı gider kategorisinden oluşan IGP-DI enflasyon endeksi sonuçları açıklanacak. Endeks bir önceki ay yüzde 0,62 artış göstermişti (14.00). 

Şili'de enflasyon rakamları yayımlanacak. Ülkede enflasyon en son yüzde 12,5 seviyesine kadar çıkmış, Şili Merkez Bankası da buna bağlı olarak faizi yüzde 9,75'e kadar yükselterek, yeni artırım için de sinyal vermişti (15.00).