GÜNDEM - Türkiye'de bütçe rakamları izlenecek

GÜNDEM - Türkiye'de bütçe rakamları izlenecek

Türkiye'de bütçe rakamları, yurt dışında ise ABD ve Euro Bölgesi'nde sanayi üretimi verisi izlencek

A+A-

Türkiye'de bütçe rakamları, yurt dışında ise ABD ve Euro Bölgesi'nde sanayi üretimi verisi izlencek.

-Öne Çıkan Başlıklar..

TCMB, Zorunlu Karşılıklar Hakkında Tebliğ'de değişiklik yaptı. Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan karara göre, yabancı para cinsinden yükümlülükler için zorunlu karşılık oranlarında değişikliğe gitti.

Kuzey Kore'nin yeni bir füze denemesi yaptığı öne sürüldü.

İngiltere Merkez Bankası (BoE) Bakanı Andrew Bailey bankaları, Avrupa Birliği'nin euro türevlerinin takasını Londra'dan AB içindeki finans merkezlerine kaydırma baskısı karşısında sakin olmaya çağırdı.

İngiltere Finansal Hizmetler bakanı John Glen, Brexit sonrasında İngiltere'nin New York ve Singapur ile daha iyi rekabet edebilmek için finansal kurallarda "akıllıca" değişiklikler yapacağını söyledi.

Almanya'da 26 Eylül'de yapılacak olan ve Başbakan Merkel'in aday olmayacağı genel seçim yaklaşırken kararsızların oranı çok yüksek.

-Yurt İçi Gündem..

Yurt içinde TÜİK ücretli çalışan istatistiklerini duyuracak (10.00). Günün en önemli verisi Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın açıklayacağı bütçe rakamları olacak (11.00).  Merkezi Yönetim bütçesi Temmuz ayında 45,8 milyar TL, faiz dışı dengesi 22,17 milyar TL açık vermişti..

-Yurt Dışı Gündem..

Yurt dışında yoğun veri akışı Çin'den gelecek verilerle başlayacak. Sanayi üretimi, perakende satışlar, konut satışları, işsizlik oranı ve konut fiyatları piyasalar tarafından yakından izlenecek (05.00).

Japonya'da çekirdek makine siparişleri (02.50), Hizmet Aktivite Endeksi (07.30) verileri bulunuyor.

Avrupa piyasaları güne İngiltere'den gelecek verilerle başlayacak. İngiltere'de tüketici, üretici ve perakende fiyatlar aynı saatte ekrana düşecek (09.00).

Euro Bölgesinden sanayi üretimi ve İşgücü Maliyet Endeksi verileri gelecek. Sanayi üretimi Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 0,3 düşerken, geçen yıl aynı aya göre yüzde 9,7 yükselmişti (12.00).

ABD verileri arasında New York Fed İmalat Endeksi ve Sanayi üretimi öne çıkıyor. New York Fed İmalat Endeksi Ağustos ayında 18,3 puan seviyesinde açıklanmıştı (15.30). Sanayi üretimi ise Temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 0,9, geçen yıl aynı aya göre yüzde 6,6 artış göstermişti.

ABD'de açıklanacak diğer veriler MBA mortgage verileri (14.00), ithal fiyatlar (15.30), DoE petrol stokları (17.30) olacak. Kanada'nın tüketici fiyatları da takvimde bulunuyor (15.30).

Gün içinde İngiltere'nin 10 yıllık, Kanada'nın 2 yıllık tahvil ihaleleri bulunuyor.

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen tarafından, Avrupa Parlamentosu'na yıllık değerlendirme sunumunu gerçekleştirecek (10.00).

Japonya Merkez Bankası (BOJ) Başkanı Haruhiko Kuroda (15.20), ECB Yönetim Kurulu Üyesi Isabel Schnabel (15.30) ve ECB Baş Ekonomisti Philip Lane (18.00) konuşma yapacak.