GÜNDEM - Yurt içinde KKO, yurt dışında Ifo izlenecek

GÜNDEM - Yurt içinde KKO, yurt dışında Ifo izlenecek

Yurt içinde Reel Kesim Güven Endeksi ve kapasite kullanım oranı rakamları, yurt dışında ise Almanya Ifo verileri izlenecek.

A+A-

Yurt içinde Reel Kesim Güven Endeksi ve kapasite kullanım oranı rakamları, yurt dışında ise Almanya Ifo verileri izlenecek.

-Öne Çıkan Başlıklar..

ABD'de otomotiv, teknoloji şirketleri ile çip üreticileri Beyaz Saray'da Biden yönetiminden yetkililer ile bir araya geldiler ve global çip tedarik sıkıntılarını ile aldılar. 

ABD Başkanı Joe Biden, bugün Beyaz Saray'da Hint-Pasifik bölgesi liderleri ile bir araya gelecek. 

ABD Senatosu borçlanma tavanını erteleyen düzenlemeyi Pazartesi günü oylayacak. Fed Başkanı Jerome Powell ve ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, 28 Eylül'de Senato Bankacılık Komitesi'ne sunum yapacaklar.

İngiltere'de tüketicilerin ekonomiye güveni, yüksek enflasyonun ve hükümet desteğinin sona ereceğine yönelik endişelerin etkisi ile Eylül ayında son 5 ayın en düşük seviyesine indi. 

-Yurt İçi Gündem..

TCMB tarafından Eylül ayına ilişkin Reel Kesim Güven Endeksi ve kapasite kullanım oranı rakamları açıklanacak (10.00). Kapasite kullanım oranı bir önceki ay 77,1, Reel Kesim Güven Endeksi 113,9 seviyesinde açıklanmıştı.

TÜİK, Eylül ayına ilişkin Sektörel Güven Endekslerini yayımlayacak (10.00). Hizmet Sektörü Güveni Ağustos ayında yüzde 1,2 artışla 116,1 puana çıkmıştı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ağustos ayı için yabancı ziyaretçi sayılarını açıklayacak (11.00).

-Yurt Dışı Gündem..

Avrupa'da en önemli veri Almanya Ifo İş Ortamı Endeksi endeksi olacak. Endeks bir önceki ay 99,4 seviyesinde bulunuyordu (11.00). Analistler Endeksin bu ay 98,5 puana gerilediğini düşünüyorlar.

ABD'de yeni konut satışları (17.00) ve Baker Hughes sondaj kule sayılarından (20.00) başka veri gündemi bulunmuyor.

Gün boyu merkez bankası yetkililerinin yapacağı konuşmalar piyasalar tarafından yakından izlenecek. Avrupa Merkez Bankası (ECB) yönetim kurulu üyesi Edouard Fernandez-Bollo (10.10), ECB yönetim kurulu üyesi Frank Elderson (14.50), Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester (15.45), İngiltere Merkez Bankası (BOE) Para Politikası Komitesi üyesi Silvana Tenreyro (16.00), Avrupa Merkez Bankası (ECB) yönetim kurulu Philip R. Lane (16.15), Fed Yönetim Kurulu Üyesi Michelle Bowman ve Fed Başkan Yardımcısı Richard Clarida (17.00) ve Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic (19.00) günün konuşma yapacak yetkilileri olacak. Ayrıca Fed Başkanı Jerome Powell, "Fed Dinliyor: Pandemik İyileşme Perspektifi" etkinliğinden önce açılış konuşması yapacak (17.00).

Piyasalar pazar günü gerçekleştirilecek Almanya seçim sonuçlarını yakından takip edecekler.