Gundlach'a göre Yellen güvercin tavır takınacak

Gundlach'a göre Yellen güvercin tavır takınacak

DoubleLine Capital CEO'su Jeffrey Gundlach, Yellen'in bugün yapacağı konuşmada yine güvercin bir tavır takınmasını beklediğini söyledi.

A+A-

DoubleLine Capital CEO'su Jeffrey Gundlach, Fed Başkanı Janet Yellen'in faiz artırımı konusunda bazı Fed yetkililerine göre daha ihtiyatlı olduğunu ve Yellen'in bugün yapacağı konuşmada yine güvercin bir tavır takınmasını beklediğini söyledi.

Fed Başkanı Janet Yellen'in bugün Harward Üniversitesi'nde madalya töreninde yapacağı konuşma öncesi değerlendirmelerde bulunan Gundlach, Fed'in faiz artırmaması halinde gelecek resesyon için elinde cephanesi kalmayacağını savunarak "Fed bir miktar çıkmazda" diye konuştu. Avustralya ve İsveç gibi ülkelerin 2020 yılında bu yana faizleri artırmak istediklerini ancak geri adım atmak zorunda kaldıklarını anlatan Gundlach, "Fed, bu ülkelerdekine benzer bir şeyler değişene kadar faizleri artırma konusunda kararlı görünüyor" dedi. Yellen için Harward Üniversitesi'nde düzenlenecek tören Türkiye saati ile 20,15'te.


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.