Güney Avrupa’nın en büyük tema parkı Bitcoin'e geçiyor

Güney Avrupa’nın en büyük tema parkı Bitcoin'e geçiyor

İspanya’da bulunan ve Avrupa’nın en büyük tema parklarından biri olan PortAventura tema parkı, 2022’den itibaren lider kripto para birimi Bitcoin’i (BTC) kabul edeceğini açıkladı.

A+A-

Güney Avrupa’nın en büyük tema parkına ev sahipliği yapan PortAventura, gelecek yıldan itibaren Bitcoin (BTC) ile ödeme kabul etmeye başlayacağını duyurdu.

İspanya’da bulunan eğlence kompleksinin içinde iki tema parkı ve altı otel bulunuyor. PortAventure ayrıca, Güney Avrupa’nın en büyük tatil yeri olarak biliniyor ve yıllık 5 milyonun üzerinde insan tarafından ziyaret ediliyor. 

“Dijitalleşmeyi geliştirmede önemli bir adım”

Donanımhaber'in haberine göre yetkililer açıklamalarında, Bitcoin’i kabul etmenin dijitalleşmeyi geliştirmede ve yeniliği teşvik etmede önemli bir adım olduğunu belirtti.

PortAventura World şu anda “basit” ve “güvenli” bir şekilde işlemlerin gerçekleştirilmeyi mümkün kılacak bir sistem üzerinde çalışıyor. Ödemelerin Lightning Network üzerinden yapılıp yapılmayacağı ise henüz belli değil. Geçtiğimiz haftalarda da İsviçre’de bulunan beş yıldızlı bir otel Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) ile ödeme kabul edeceğini açıklamıştı.