Güney Kore'de “kripto para yasası” çağrısı

Güney Kore'de “kripto para yasası” çağrısı

Güney Kore'de düzenleyici kurum, kanun yapıcılara kripto para yasası çağrısında bulundu ve yerel borsalarda güvenlik açıkları bulunduğunu belirtti.

A+A-

Güney Kore'de mali düzenleyici kurum, kanun yapıcılara hızlı bir şekilde ilk kripto para yasasını geçirmeleri konusunda çağrıda bulundu. Kurum, yerel Borsalar güvenlik açıkları ve para aklama riskleriyle dolu olduğunu belirtti.

Güney Kore Mali Hizmetler Komisyonu'nda müdahale takımının başındaki isim Hong Seong-ki, gerçekleştirdiği bir mülakatta “Kripto piyasaların hızla büyürken, işlem platformları güvenlik anlamında pek hazırlıklı görünmüyor. En acil ve en önemli şeyleri ilk yasalaştırmaya çalışıyoruz; para aklamanın önlenmesini ve yatırımcının korunmasını hedefliyoruz. Yasa olabildiğinde çabuk geçmeli.” dedi.

Dünyanın en büyükleri arasında bulunan Güney Kore kripto para borsalar, geçtiğimiz ay meydana gelen iki hackleme olayıyla birlikte dikkatleri üzerinde toplandı. Bitcoin ve Ethereum gibi dijital parlarda kayıpları tetikledi.

Güney Kore'de iktidar partisinden bir kanun yapıcı Mart ayında borsaların denetimini artırmak için bir kanun teklifinde bulunmuştu. Teklif, henüz meclis tarafından onaylanmadı.

Etiketler : ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.