Günün ajandası

Günün ajandası

İngiltere Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak, ABD'de işsizlik başvuruları duyurulacak

A+A-

İngiltere Merkez Bankası Faiz Oranı Kararı: 2009 Mayıs ayından bu yana faiz oranında değişiklik yapmayan İngiltere Merkez Bankasının para politikasına ilişkin alacağı kararlar Sterlin paritelerinde sert hareketlilik yaşanmasına neden olabilir.  Normal şartlarda İngiltere Merkez Bankasının faiz oranını yükseltmesi para biriminin değer kazanmasına sebep olacak bir unsur olarak değerlendirilir. Uzun süredir faiz oranında değişikliğe gitmeyen İngiltere Merkez Bankasının, gerçekleştireceği toplantı sonrasında üyelerin faiz konusunda bildirdiği görüşlerinin takip edilmesi de yararlı olacaktır. Faiz oranı kararıyla aynı saatte açıklanacak olan Varlık Alım Programında da herhangi bir değişiklik yapılması beklenmiyor. (14:00)

 

ABD İlk İşsizlik Başvuruları: Devlete ait iş bulma kurumuna ilk kez yapılan başvuruların sayısını izleyen, ilk işsizlik başvuruları verisinde yükseliş yaşanması, ülkede işsiz sayısını artmakta olduğu gösterir. İşsiz sayısında yaşanan artışın, normal şartlarda ülke para birimi üzerinde negatif etki meydana getirmesi beklenmektedir. Haftalık olarak açıklanan veri için 2015 Temmuz ayı, birinci haftasına dair oluşan beklentinin geçtiğimiz haftanın 6 bin kişi aşağısında, 275 bin kişi düzeyinde olduğu görülüyor. (15.30)

 

ABD Devam Eden İşsizlik Başvuruları: İş bulma kurumuna işsizlik ödeneği almak için yapılan başvuru sayısını izleyen ekonomik verinin, geçen dönemlere göre artış kaydetmesi ekonomide yaşanan yavaşlamayı göstermesinden dolayı, ülke para birimi üzerinde olumsuz etki yaratması beklenir. Geçtiğimiz döneme göre 14 bin kişi azalış kaydetmesi beklenen devam eden işsizlik başvurularında yaşanabilecek düşüş ABD Dolarında değer artışına neden olabilir. (15.30)

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.