CHP Sarıyer'de seçime giremiyor mu

CHP Sarıyer'de seçime giremiyor mu

Sarıyer İlçe Seçim Kurulu CHP'nin bu ilçede seçime giremeyeceğini karara bağladı

A+A-

Sarıyer İlçe Seçim Kurulu AKP ve MHP'nin itirazı hakkında ilk değerlendirmesinde CHP'nin bu ilçede yerel seçime giremeyeceğine karar verdi. Karar için ilçe Kurul'daki 5 üye 'CHP seçime giremez' 2 üye ise 'CHP seçime girebilir' yönünde oy kullandı. Çoğunluğun reddetmesi dolayısıyla, CHP'nin Sarıyer'de seçime giremeyeceği yönünde karar çıktı.

CHP yönetimi bu kararı İstanbul İl Seçim Kurulu'na taşıyacak. İstanbul İl Seçim Kurulun'dan da 'CHP seçime giremez' yönünde karar çıkması durumunda ise ise CHP durumu (YSK) Yüksek Seçim Kurulu'na taşıyacak.

Geç bildirim 

CHP'nin Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ile Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz arasında Belediye Meclis Üyeliği listesi yüzünde tartışma çıkmış, tartışmanın uzaması sonucu İlçe Seçim Kurulu'na 17:00'a kadar teslim edilmesi gereken belgeler saat 17:09'da teslim edilmişti. CHP'nin Sarıyer'de meclis üyesi aday listesini geç verdiği iddialarının ardından diğer partiler İlçe Seçim Kurulu'na itirazda bulunmuştu.

CHP Sarıyer ilçe teşkilatını olayla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeler yer almıştı:

"2972 sayılı mahalli idareler ile mahalle muhtarlıkları ve ihtiyar heyetleri seçimleri hakkındaki yasanın 12 maddesi "siyasi partilerin aday listelerini vermeleri" başlığı altında listelerin verilmesi tarihini ön seçim gününden en geç on gün sonraki gün saat 17 ye kadar verirler" demektedir.

CHP Sarıyer'de ön seçim yapmadığı için bu listeler partinin merkez yürütme kurulu tarafından hazırlanarak belirtilen gün ve saatten önce toplu şekilde genel merkezi tarafından yüksek seçim kuruluna verilmiştir.

İlçe seçim kurulu açısından ise genel merkezinde MYK tarafından onaylanan liste seçim kuruluna faksla iletilmiş bir örneği yetkilendirilen il yöneticisi tarafından CHP aslının aynıdır kaşesi ve imzası ile seçim kuruluna saat 17.02’ de teslim edilmiştir.

İlçe seçim kurulları son gün saat 17.00’ de seçim kurulunda hazır bulunan partiler ile ilgili bir tutanak düzenler sonra sırasıyla partilerin başvurularını almaya başlar tutanakta belirtilen saatte hazır olan partiler için süre işlemez başvuruları teslim alınır. Sarıyer İllçe Seçim Kurulu CHP’nin listesinin onaylı bir örneğini saat 17.00 itibarıyla yetkili kılınan partiliden teslim almıştır.

Başvuru zamamında yapıldı

Tutulan tutanakta başvurunun saat 17.00'de yapıldığı açıkça belirtilmiştir saat 17.00 ile tutanağın imza altına alındığı süre 17.09 olup bu süre yazışmaların yapıldığı süredir. CHP yukarıda belirtilen yasa maddesi ve izleyen maddeler uyarınca listelerin geçici ilan tarihinden itibaren iki gün içinde eksikliklerini tamamlayabilir.

Saat 17.00 de hazır bulunan parti yetkilisinin kurulda ayrılmadan CD’ yi de teslim etmesi nedeniyle yaşanılan tartışmanın hukuki dayanağı yoktur. Listeler süresinde verilmiştir

Etiketler : , , , , , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.