FED faiz artırmadı

FED faiz artırmadı

Piyasaların merakla beklediği FED toplantısı yapıldı. Faiz artırımı yapılmadı, varlık alımı gelecek ay sonlanıyor

A+A-

Piyasaların merakla beklediği FED toplantısı yapıldı. Faiz artırımı yapılmadı, varlık alımı gelecek ay sonlanıyor. Fed üyeleri 8'e karşı 2 oyla faizleri 'uzun süre' daha sıfıra yakın seviyede tutma planına sadık kalma kararı aldı. Ancak açıklamadan, belirgin bir süre faizlerin sıfıra yakın kalmasından sonra yapılacak faiz artırımının tahmin edilenden daha hızlı yapılacağına dönük ipuçları da çıktı.

Piyasalar bugünkü kararda özellikle "uzun süre" kelimesinin tekrarlanıp tekrarlanmayacağını yakından takip ediyordu. Fed'in bu ayki toplantısında da yine bu iki kelime kullanıldı. Fed'in faizleri uzun süre daha sıfıra yakın seviyede tutması ABD ekonomisine varlık alımlarının sona ermesinin ardından bu şekilde destek vermesi anlamına geliyor. Dallas Fed Başkanı Richard Fisher ve Philadelphia Fed Başkanı Charles Plosser'ın faiz artışı yönünde oy verdiği açıklandı.

ABD Merkez Bankası, varlık alımlarını 10 milyar dolar azaltarak 15 milyar dolara indirdi. Bu şekide Fed'in 2009 krizinden sonra ABD ekonomisini canlandırmak adına başlattığı ve piyasalara likidite desteği sağlayan varlık alım programı gelecek ay tamamen sona ermiş olacak.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.