Merkez Bankası faiz indirecek mi?

Merkez Bankası faiz indirecek mi?

Piyasalar Merkez Bankası'nın bugün gerçekleştireceği toplantıdan çıkacak faiz kararına odaklanmış durumda. Ağırlıklı beklenti değişiklik olmayacağı yönünde. Ancak 25 baz puanlık indirim de sürpriz olmayacak

A+A-

FED'in dün gece açıkladığı toplantı tutanaklarından sonra yurtiçi piyasalar TCMB Para Politikası Kurulu'nun  (PPK) bugün açıklayacağı faiz kararına odaklandı. Uzmanlar toplantıdan çıkacak kararın piyasalar açısından belirleyici olacağı inancında. Beklentiler Merkez Bankası'nın faizde bir değişikliğe gitmeyeceği yönünde. Zayıf da olsa faiz koridorunun alt ve üst bandından 50 veya 75 baz puanlık indirim yapılacağı beklentisi de dile getiriliyor. TCMB'nin geçen ayki PPK toplantısında yüzde 8,25 olan politika faizi de dahil olmak üzere faizlerde değişiklik yapılmamıştı.

Beklenti, ağırlıklı olarak faizde bir değişikiklik olmaması yönünde olsa da bazı uzmanlar Merkez Bankası'nın özellikle hükümetin faiz indir baskısını hafifletmek  ve "gerekirse ben indiririm" mesajı vermek için, şartların görece uygun olduğu bu dönemde 25 baz puanlık indirim yapmasının da süpriz olmadığı ileri sürülüyor.


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.