İbrahim Turhan ismini değiştiriyor

İbrahim Turhan ismini değiştiriyor

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Genel Müdürlüğü’nden istifa eden Mustafa İbrahim Turhan ismini değiştirmek için dava açtı

A+A-

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Genel Müdürlüğü’nden istifa eden Mustafa İbrahim Turhan ismini değiştirmek için dava açtı

Milletvekili aday adayı olmak için geçen hafta Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Genel Müdürlüğü’nden istifa eden Mustafa İbrahim Turhan, karışıklığa yol açtığı gerekçesiyle ön isimlerinin değiştirilmesi için dava açtı.

Hürriyet'in haberine göre, Turhan’ın avukatı dilekçesinde, “Müvekkilimin ‘Mustafa İbrahim’ olan ön isimlerinin ‘İbrahim Mustafa’ olarak değiştirilmesini istiyoruz” dedi. İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’ne avukat Başak Çıbıkcı Önder aracılığıyla açılan dava dilekçesinde mesleki çalışmalarının yanı sıra bankacılık alanında doktora çalışması bulunan Mustafa İbrahim Turhan’a, en son üniversitelerarası kurul tarafından 29 Ocak 2014 tarihinde doçentlik unvanı verildiği belirtildi.

Borsa İstanbul’daki görevi öncesi Türkiye Cumhuriyet merkez bankası (TCMB) Meclis üyeliğine ve 7 Haziran 2006’da Para Politikası Kurulu üyeliğine seçilen Mustafa İbrahim Turhan’ın, 8 Mayıs 2008 tarihinde ise Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı görevini yürüttüği ifade edilen dilekçede “Mustafa İbrahim Turhan, profesyonel çalışmalarında ve kartvizitinde ‘Dr. M. İbrahim Turhan Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Borsa İstanbul AŞ’ unvanını kullandı. Nüfus kaydında ‘Mustafa İbrahim’ olarak iki ön ismi bulunan Mustafa İbrahim Turhan, gerek özel yaşantısında gerek mesleki çalışmalarında ‘İbrahim’ adını kullandı” denildi.

Karışıklığa neden oluyor

Avukat Başak Çıbıkçı Önder’in dilekçesinde, İngilizce dilinde birden fazla ön ismi bulunan kişilerin ilk isimleri açık şekilde, takip eden isimleri ise kısaltılmış şekilde yazıldığı için Mustafa İbrahim Turhan, İngilizce kartvizitinde, esasen nüfusta ilk sırada kayıtlı olmadığı halde açık yazılması gereken ön ismi “İbrahim’i ilk sırada yazdırdığı, günlük hayatta kullanmadığı ‘Mustafa’ adını ikinci sırada yazdırdığı öne sürüldü.

Bu arada Mustafa İbrahim Turhan’ın yurtdışı seyahatlerinde, uçak ve otel rezervasyonları ile diğer kayıt işlemlerinde (konferans vs) kayıt yapılırken her iki ön isminin de açık şekilde yazılması gerektiği ifade edilerek, “Durum böyle oyunca katıldığı uluslararası toplantı ve etkinliklerde yabancı muhatapları çoğu kez ‘Mustafa’ ön ismiyle hitap edince çeşitli karışıklık, aksaklık ve yanlış anlaşılmalara neden olmaktadır. Müvekkilimin gerek işinde gerekse özel yaşantısında ‘İbrahim’ ön adını kullanmayı tercih ettiğini ve bu karışıklığın önüne geçmek için isim değişikliği yapılmasını talep ediyoruz. Müvekkilimin nüfusta kayıtlı bulunan ön isimlerinin sıralarının değiştirilerek ‘İbrahim’ adı birinci sırada, ‘Mustafa’ adını ikinci sırada kayıtlı olacak biçimde ‘Mustafa İbrahim’ olan adının, ‘İbrahim Mustafa’ olarak değiştirilmesini istiyoruz” dedi.

 


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.