Habertürk'ü Aydın Doğan mı satın alıyor

Habertürk'ü Aydın Doğan mı satın alıyor

Habertürk'ün Doğan Grubu tarafından satın alınacağı haberleri ile ilgili açıklama yapıldı

A+A-

Aydın Doğan'ın kızının Habertürk'ü satın almak için görüşmelere başladığı yönündeki iddialara Doğan ailesi açıklama yaptı.

Doğan ailesi Odatv'ye yaptığı açıklamada çıkan iddiaların doğru olmadığını belirtti. 

Doğan ailesi, ne Aydın Doğan'ın ne damadı Mehmet Ali Yalçındağ'ın ne de kızı Arzuhan Yalçındağ'ın böyle bir niyetlerinin olmadığını aktardı. Doğan Ailesi hangi TV kanalını almak için görüşmeler yapıyor?

Böyle bir durumun söz konusu olmadığını kaydeden Doğan ailesi sözleşme gereği de 5 yıl boyunca satın alma işlemi gerçekleştiremeyeceklerini belirtti. 

CİNER ÇIKMAK İSTİYOR 

Turgay Ciner'in medyadan ayrılmak istediğine dair haberi Odatv yazmıştı. Odatv yazarı Hürrem Elmasçı, "Bana gelen bilgiye göre Turgay Ciner medyadan tamamen çıkmak istiyor artık. O Laz uşağını hayatında ilk kez bir işten bezdirdiler şekerim...

Turgay Ciner bey medyadan çıkmak istediğini Külliye’ye de söyledi.

Merak konusu şu, Ciner Yayın Holding’i kim satın alacak?

Yine “havuz parası” mı toplanacak?

Yine iktidar satışa aracılık mı yapacak?

Ve bu büyük yayın organı kaça satılacak?

Ama futboldan da çıkacaksa Kasımpaşaspor’u Acun Ilıcalı alır herhalde!

Yaşayıp göreceğiz" diye yazmıştı. 

Sadece gazete değil

 Gazeteci Selçuk Eken, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Aydın Doğan’ın kızı Arzuhan Yalçındağ’ın Show TV ve HaberTürk’ü satın almak için görüşme içinde olduğunu iddia etti.Külliyeye söyledi! Turgay Ciner medyadan çıkıyor

Eken’in paylaşımına yorum yapan Hakan Demir ise, Kırmızı Kedi Kitapevlerini ve Emek Dağıtım’ı satın alarak sattıkları D&R’a rakip olarak sektöre döneceklerini öne sürdü.

Demirören'e 916 milyon dolara satmıştı

Doğan Medya, 2018 yılında Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yaptığı açıklamada, Hürriyet, Posta, Fanatik gazeteleriyle Kanal D ve CNN Türk televizyonlarının da aralarında bulunduğu çok sayıda yayın kuruluşunu 916 milyon dolara Demirören Gruba sattığını açıklamıştı.

Geçtiğimiz yıl da Aydın Doğan’ın dijital medya kuracağı, başına da deneyimli gazeteci Fikret Bila ve Erdoğan Aktaş'ın geçeceği iddia edilmiş, iddia Doğan Holding’ten yapılan açıklamayla yalanlanmıştı.